Львів’янки зможуть безкоштовно обстежуватися на новому мамографі

7217 0
Львівський діагностичний центр отримає мамограф для безкоштовного обстеження жінок.
Фото: www.gmd.center

Фото: www.gmd.center

У рамках субпроекту «Онкопревенція та впровадження ефективних протипухлинних технологій» львівські медзаклади отримають додаткові УЗД-апарати та мамограф. Медтехніку вдалось придбати на зекономлені кошти від проведення міжнародних конкурсних торгів. Про це йдеться в повідомленні Центру громадського моніторингу та досліджень.

Відповідно до інформації, у Львівському діагностичному центрі встановлять сучасний мамограф, що має можливість виявити міліметрові злоякісні утворення молочної залози у жінок. Він має запрацювати у червні 2018 року. У Львівській обласній клінічній лікарні, Західному спеціалізованому дитячому медичному центрі та Львівському діагностичному центрі також встановлять УЗД-апарати. Відповідно до повідомлення прес-служби ЛОДА, вартість обладнання склала 4,5 млн грн.

«Це апарат експертного класу, який дозволяє прицільно візуалізувати орган та досконало проводити обстеження на найвищому рівні», – зазначила експертка департаменту охорони здоров’я з УЗД-діагностики ЛОДА Наталія Ференц.

Читайте також: Де у Львові пройти обстеження на рак. Адреси, ціни

Під час реалізації субпроекту «Онкопревенція та впровадження ефективних протипухлинних технологій» у Львівській області було відкрито 6 скринінгових центрів – два у Львові, по одному у Червонограді, Стрию, Дрогобичі та Самборі. Понад півсотні медичних закладів області отримали сучасну ком’ютерну техніку, яка дозволяє вести електронний реєстр жінок Львівщини, а також майже у сотні лікарських амбулаторій проведено ремонтні роботи, які дозволили покращити якість обслуговування пацієнтів. 

Довідка

Субпроект «Онкопревенція та впровадження ефективних протипухлинних технологій у Львівській області» покликаний запровадити на Львівшині популяційні програми скринінгу раку грудної залози та раку шийки матки. Проект має на меті покращення можливостей онкологічної служби Львівщини щодо безкоштовної діагностики. Проект реалізовується у співпраці Міністерства охорони здоров’я та Світового Банку.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!