СБУ затримала львів'янку, що поширювала дані про дислокацію українських військових

10235 0
Вона оприлюднювала матеріали, які дають можливість ідентифікувати на місцевості розташування військовослужбовців ЗСУ.
Фото: pinterest

Фото: pinterest

СБУ оголосило про підозру у вчиненні злочину жінці, яка поширювала інформацію про розташування Збройних Сил України. На особистій сторінці у Фейсбуку львів'янка публікувала точні дані про дислокацію українських військових у Львові. Вона оприлюднювала матеріали, які дають можливість ідентифікувати на місцевості розташування військовослужбовців ЗСУ.

«Наслідки такої публікації могли бути фатальними для наших захисників, адже ці дані заборонені для поширення. Чи співпрацювала львів’янка з спецслужбами рф – слідство СБУ встановлює», – додають у відомстві.

Читайте також: Львівська СБУ викрила на хабарі трьох митників. Фото

Наразі їй повідомили про підозру у вчиненні злочину за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань) та обрали міру запобіжного заходу – тримання під вартою.

Нагадаємо, що у Львівській області співробітники контррозвідки Служби безпеки України затримали ворожого агента, який збирав розвідувальну інформацію на території Заходу України. Зокрема, поплічник окупантів тривалий час проживав в ОРДЛО, там його завербували спецслужбм Росії. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!