Як правильно та ефективно сортувати сміття вдома. Практичні поради

16066 2
У контексті сміттєвих проблем міста свідоме ставлення мешканців до сортування сміття є важливим. Організувати для цього простір у власній квартирі – це той малий крок, який до вирішення проблеми може зробити кожен. Пропонуємо кілька порад щодо сортування відходів вдома.
Фото: nowaste.com

Фото: nowaste.com

«Більше половини всього домашнього сміття — це пластикові відходи — поліетиленові пакети, ПЕТ пляшки, контейнери від йогуртів і сметани, використані флакони від побутової хімії, косметики, інша пластикова упаковка. Це дуже поганий діагноз, адже саме пластик сьогодні приносить найбільше проблем навколишньому середовищу — він довго розкладається (300-1 тис. років), небезпечний при горінні, знищує флору і фауну», — пояснюють експерти громадського проекту «Україна без сміття». За їхніми словами, багато залишається й паперу: газет, журналів, зошитів, альбомів, упаковок, фантиків тощо.

Фото: nowaste.com

Найменше серед домашніх відходів трапляється скла (флакони, пляшки) та металу (алюмінієві банки, кришки, кухонні прилади тощо).

З огляду на це у квартирі варто встановити два великі контейнери:

- для пластику, металу та скла;

- для паперу.

Їх радять зробити досить великими й яскравими, щоб змотивувати родину до сортування сміття, а звичка до цього ще має сформуватися.

Крім того, щоб попередити неприємний запах, варто пам’ятати правила сортування відходів:

- Все має бути чистим і сухим. Пластик промити від залишків їжі, жиру і рідин. Злити воду і, по можливості, просушити.

- Все повинно бути максимально компактно. ПЕТ-пляшки і всі пластикові упаковки треба максимально стиснути і притоптати ногою (в тапках, звичайно ж, щоб не поранитися).

- Картонні упаковки також необхідно стиснути — коробки від печива або піци зробити плоскими.

За матеріалами: nowaste.com

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
1 Лютого, 2017 11:36
Юрій Аналогічно. Сортував сміття. На майданчику для збору сміття в моєму районі 4 контейнери (обслуговує Львівспецкомунтранс): один скло, інший папір, інший - пластик, і останній - змішані відходи. Так от: всі контейнери крім пластику завантажують в одну машину. Який тоді зміст сортувати сміття і чіпляти ті наліпки на контейнери.
1 Лютого, 2017 00:22
Юля І толку від того сортування, якщо несвідомі лбди за браком місця в загальних контейнерах, побутове сміття викидають у сортувальні контейнери? А прибиральники потім все згружають у сміттєвози, бо хто ж буде вибирати з тих контейнерів? Простіше все взагал :(
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!