Львів’яни з-поміж українців найбільше пишаються своїм містом. А чим ще?

3839 0
В результаті соцопитування, проведено по всій території України, виявилося, що три з чотирьох опитаних львів’ян пишаються своїм містом. Цей показник виявився найбільшим в Україні. Також їх спитали про громадський транспорт, прибирання, школи та садочки, та доступність міської інфраструктури людей з особливими потребами.
Фото: design-mania

Фото: design-mania

Найбільше своїм містом задоволені львів'яни (73%), вінничани (72%), одесити (72%), харків'яни та івано-франківці (71%), а також тернополяни (70%). Ці дані наводить дослідження, здійснене на замовлення уряду Канади, – пише Українська правда.

Його проводили в Україні з 20 січня до 8 лютого 2016 року.

Метою дослідження також було з'ясувати, як мешканці український міст ставляться до роботи місцевої влади та муніципальних сервісів.

Муніципальними сервісами можуть похвалитися у Вінниці, Харкові, Львові, Луцьку, Хмельницькому і Тернополі.

Жителів українських міст також запитали, чи задоволені вони різними міськими послугами, зокрема:

Громадський транспорт. Тут лише 1% опитаних львів’ян вважає його у відмінному стані, і лише чверть – у доброму, така ж кількість вважає, що він у поганому стані. Такі показники відкинули місто за межі першої десятки в Україні (14 місце)

Вуличне освітлення. Тут справи значно кращі. 5% опитаних оцінюють вуличне освітлення як «відмінне», 47% - як добре, третині – як посередній. Як підсумок – третій показник в Україні.

Місцеві школи. Лише один з двадцяти опитаних львів’ян вважають, що школи у відмінному стані. Хоча позитивне ставлення до шкіл висловлює загалом 43% опитаних. Лише в трьох містах  кращий показник, аніж у Львові.

Дитячі садочки. Попри те, що 3% опитаних якісно оцінюють діяльність дошкільних навчальних закладів у Львові, загалом позитивне ставлення висловили дещо більше чверті опитаних. Значно більше (38%) оцінюють їх посередньо. Негативні оцінили їх кожен п’ятий опитаний.

Прибирання сміття. Більше, аніж половина вважають, що у Львові хороша ситуація з прибиранням сміття. Кращою ставленням можуть похвалитися лише жителі Харкова та Вінниці.

Тротуари. Тут ситуація не значно гірша. Третина львів’ян позитивно оцінюють їх стан, і лише чверть мають негативне відношення.

Загальноміські толоки. Попри те, що у Львові доволі часто оголошуються загальноміські прибирання, шість з десяти опитаних львів’ян ніколи не брали в них участь. Цей показник, на рівні з Херсоном, найвищий в Україні. І лише 6% львів’ян час від часу прибирають місто в такий спосіб. ЯК підсумок – останнє місце.

Ставлення до людей з особливими потребами. Респонденти розповіли, як суспільство у їхньому місті ставиться до людей із обмеженими можливостями, та уточнили, які стосунки у цих громадян із владою. Чотири з п’яти львів’ян вказали, що вони і їх оточення позитивно відноситься до людей з особливими потребами.

Щодо міської влади, то на думку лише третини львів’ян, вони позитивно ставляться до людей з особливими потребами.

Щодо доступу до міської інфраструктури людей з особливими потребами, то лише один з десяти опитаних львів’ян оцінює її позитивно. В той час як негативну оцінку висловили 44% респондентів.

Опитування проводили у 22 обласних центрах України, а також у Маріуполі Донецької області та Сєверодонецьку Луганської області.

У ньому взяли участь 19 тисяч респондентів у віці від 18 років.

Результати опитування будуть використані для подальшої дискусії стосовно децентралізації, антикорупційних ініціатив та інших реформ, зазначають автори опитування.

Дослідження провела Rating group Ukraine за підтримки International Republican Institute.

Повний звіт можна переглянути тут.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!