Львів'яни хочуть, щоб католицьке Різдво було офіційним вихідним. Результати опитування

5422 0
Згідно із результатами Facebook-голосування, яке напередодні провів медіа-хаб Tvoemisto.tv, львів’яни майже одноголосно «за» запровадження в Україні офіційного вихідного 25-го грудня.
ілюстративне фото: L-travel.com

ілюстративне фото: L-travel.com

Учора, 8-го грудня, Tvoemisto.tv провело опитування серед користувачів соціальної мережі Facebook. Учасники могли визначити свою позицію стосовно введення ще одного офіційного вихідного, поставивши LIKE на знак згоди чи смайлик «овва» за умови відмови. Упродовж 2,5 годин проголосували понад 1 100 львів’ян.

Згідно з результатами опитування, більшість учасників – 1 100 осіб – підтримує ідею вихідного 25-го грудня. Негативно на неї зреагували лише 70 осіб.

Нагадаємо, про створення і підписання законопроекту щодо запровадження нового офіційного вихідного повідомила на початку листопада нардеп Ірина Подоляк. «Будемо обговорювати це питання, думаю, ініціатива повинна пройти легко. Бо так чи інакше у світі на латинське Різдво, 25 грудня, мають вихідний день. Це питання культурної традиції, певного маневру, приєднання до єдиного світового християнського календаря. Подання законопроекту – спроба поступово і м’яко діяти в очевидному напрямку, не викликаючи галасу й спекуляцій», – зауважила вона. Також у законопроекті вказують, що офіційний вихідний день 7 січня в Україні не скасовуватимуть.

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!