Львів'яни планують оголосити одноденний пасажирський страйк

16352 11
Одноденний пасажирський страйк планують у Львові. Ігнорувати маршрутки львів’ян закликають у середу, 15 квітня.

Відповідну інформацію оприлюднили за сторінці ініціативи в мережі  Facebook.

«Перевізники вже неодноразово підвищують вартість проїзду і мотивують це тим, що потрібно ремонтувати маршрутки, але ми бачимо на вулицях автобуси, в яких відлітають колеса, брудно і немає навіть поручнів. Кажуть, що якість послуг покращиться, але ми й далі їздимо в переповнених маршрутках, водії хамлять пасажирам і курять за кермом. Нас просто тримають за бидло, вважаючи, що у нас немає альтернативи. Львів’янам потрібно згуртуватися і дати адекватну відповідь цим маніпуляціям»,  –  зазначається на сторінці події.

Як розповів у коментарі Tvoemisto.tv ініціатор страйку Петро Волинський, зараз важливо показати, що на пасажирів слід зважати.

«Не можна влаштовувати такої вакханалії з вартістю проїзду. Ми вимагаємо в першу чергу справедливої ціни. Перевізники постійно апелюють до вартості пального та запчастин, проте ніхто не знає, якими є насправді їхні прибутки», – сказав він.

Цю проблему міг би вирішити електронний квиток, в такому випадку будь-яке підвищення вартості проїзду можна було б обґрунтувати конкретними цифрами, додав Волинський.

За словами активіста, його ініціативу вже підтримав ряд громадських організацій. Проте наскільки масовим буде страйк, поки що прогнозувати не береться. Каже, це залежить від багатьох  факторів, у тому числі значним чином від погоди.

Наразі така акція запланована як одноденна, надалі все залежатиме від обставин, додав Петро Волинський.

Як повідомлялося раніше, у четвер, 2 квітня, у Львові мали відбутися громадські слухання щодо коригування тарифу на проїзд у міському автобусному транспорті. Однак вони були перервані через сутичку між одним із пільговиків та представником перевізників.


Читайте також:
29 Квітня, 2015 17:24
Маряна Даниляк Псевдореформа і так зробила проїзд дорожчим!!! Я сплачую 6 гривень щоб доїхати вранці з майорівки на Топольну, і назад , оскільки маршрут 19 вже не їздить о 20.00
8 Квітня, 2015 10:00
Алєкс А наразі можна підтримати подорожчення продуктів харчування наприклад хліба за 10ку))))....,
нашим дорогим львів"янам проїзд в 1ну гривню буде здаватись захмарною.
Так що народ не займайтесь дурницями і допоможем перевізникам, бо хто як не ми це зробим.
8 Квітня, 2015 09:49
Олег Підтримую Славка. Ніхто не питався думку людей і не показував якими є їхні прибутки на пекарнях, запраках... Мені дешевше маршруткою переїхатись ніж машину заправити.
8 Квітня, 2015 09:48
Алєкс Потрібно не страйк підтримувати а громадський транспорт поки він не накрився мідним тазом якщо ви бажаєте гарно їздити.
6 Квітня, 2015 14:12
славко а ви нехочете пікетувати заправки та нац банк за підвищення цін на паливо та долар!? чому з громадою львова необговорюють цін на хліб а просто попіднімали ціни.невже минулий урожай таким був для нас дорогим та малим
5 Квітня, 2015 13:44
Маряна Даниляк Парадокс Львова полягає в тому, що " патріотична "влада дозволила транспортну реформу! Проїзд до центру, далі пересадка і ,від центру коштує 6 грн. Запакуватись у автобус, що їде без пересадок неможливо фізично!!!
НЕ МОЖЕ БУТИ ПАТРІОТОМ ТОЙ, ХТО ВВАЖАЄ НАРОД БИДЛОМ!
5 Квітня, 2015 07:37
))) Чому немає прямого маршруту з лікарні ШМД на личаківську???скільки можна чекати обіцянок ваших???і ви хочете страйку????
4 Квітня, 2015 19:28
1 Встановіть на всі маршрутки трекери GPS+ДУТ, і точно будете знати де ваша машина їздила і скільки вона за день з'їла палива.
3 Квітня, 2015 22:30
Почніть з садового садовий притискає перевізників і тому ті відмовляються працювати.... щоб змінити ситуацію страйкувати потрібно хоча-б 5-7 днів
3 Квітня, 2015 22:25
Пішохід Підтримую й особисто також прийму участь у страйці!!!
3 Квітня, 2015 20:29
Пасажир із Сихова Цілком підтримую!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!