Львів’яни та мешканці Перемишля привітали одні одних зі сторіччям незалежності. Фото

2116 0
«Homo Faber» та Союз українців у Польщі провели акцію «Привітання для сусіда».
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

Протягом чотирьох днів, 16-17 червня у Львові та 23-24 червня у Перемишлі, відбулась вулична акція «Побажання для сусіда», приурочена до 100-ліття незалежності Польщі та України, повідомляється на сайті організаторів.

З цієї нагоди організація «Homo Faber» та Союз українців у Польщі вийшли з інціативою «Разом на 100» – циклу заходів, які покликані зблизити поляків та українців. Один із елементів святкувань – «Привітання для сусіда». Акція відбулася у Львові та Перемишлі, організатори попросили перехожих сфотографуватися і написати свої побажання для сусіднього народу.

«Перемишль і Львів – це міста прикордоння, вони були особливо важливими для народження польської та української національної ідентичності, вони мають традицію спільного доброго існування обох народів, істрію боротьби, в якій ми ставали один проти одного. Нині знову повренулися часи, коли нам не вистачає мови для спільної розмови. Але як показують зібрані по обидва боки кордону слова, наші народи мають добрі побажання один для одного», –  пишуть на своєму сайті організатори акції.

З української сторони участь в акції взяли, зокрема, науковець, історик та публіцист Ярослав Грицак, головний редактор інтернет-газети «Збруч» Орест Друль, а також колишній радник голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського, операційний директор Школи вільних та небайдужих Олесь Пограничний.

Нагадаємо, у Львові акція відбулась у сквері імені Яцека Куроня, біля Генерального консульства Республіки Польща. У Перемишлі – на площі Ринок. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!