Львів'яни у Раді. Кого привели партії? Оновлено

9156 0
До Верховної Ради України восьмого скликання політичні партії, за остаточними даними, провели 19 вихідців зі Львова та Львівщини. Найбільшу кількість місць львів'яни отримали завдяки партіям «Об’єднання «Самопоміч», «Народний фронт», двоє - від "Блоку Петра Порошенка", по одному представнику від регіону проводять Опозиційний Блок та Радикальна партія.

Tvoemisto.tv подає список тих, хто, найімовірніше, потрапляє до ВРУ:

Від «Об’єднання «Самопоміч»:

1. Ганна Гопко – співзасновник громадської ініціативи «Реанімаційний пакет реформ», кандидат наук із соціальних комунікацій. Родом із Перемишлянського району Львівської області. Проживає у Києві.

2. Олексій Скрипник – експерт в галузі інформаційних технологій, засновник та директор ІТ-компанії «Елекс», член наглядової ради IT-BPO Lviv Cluste. Народився і проживає у Львові.

3. Оксана Сироїд - директор Всеукраїнського благодійного фонду "Українська правнича фундація". Народилась у Сокальському районі Львівської області. Проживає у Києві.

4. Олег Лаврик - голова наглядової ради "ПрАТ Південьзахіделектромережбуд", депутат Львівської міської ради. Народжений і проживає у Львові.

5. Остап Єднак – співкоординатор Реанімаційного Пакету Реформ (РПР). Народився у місті Броди Львівської області. Проживає у Києві.

6. Руслан Сидорович - адвокатська компанія "Сидорович та партнери".  Народився і проживає у місті Львові.

7. Лев Підлісецький - ПАТ “Південьзахіделектромережбуд”, президент Львівського Туристичного Альянсу. Народився і проживає у Львові.

8. Олег Березюк – директор департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради, радник міського голови Львова Андрія Садового.

За партійними виборчими списками „Народного фронту” Львівщину у парламенті представлятимуть 7 осіб, серед яких заступник міністра внутрішніх справ України Микола Величкович та командир Євромайдану, екс-секретар РНБО Андрій Парубій.

1.      Андрій Парубій – екс-голова РНБУ, колишній народний депутат. Народився у місті Червоноград Львівської області.

2.      Лілія Гриневич – екс-народний депутат, нарождена у Львові.

3.      Ігор Васюник – народний депупат. Нарождений у смт. Великий Любінь Городоцького району Львівської області.

4.      Левус Андрій - заступник голови Служби безпеки України. Народжений у місті Стрий, Львівська область.

5.      Остап Семерак – міністр Кабінету міністрів. Народився у Львові.

6.      Микола Княжицький – екс-народний депутат, журналіст. Народжений у Львові.

7.      Михайло Хміль – народний депутат. Народжений у селі Брюховичі Перемишлянського району Львівської області.

За партійним списком Блоку Петра Порошенка також до ВР обрано двох львів‘ян:

1. Андрій Антонищак - координатор 1-го батальйону Нацгвардії, підприємець. Народився у місті Новий Розділ Львівської області.

2. Степан Кубів – екс-глава Нацбанку. Навчався у Львівському національному університеті імені Івна Франка, жив у Львові.

До Ради за списками Опозиційного блоку також проходить екс-керівник Західної регіональної митниці, колишній заступник начальника ДПА у Львівській області Тарас Козак. Народився у Львові.

Від Радикальної партії Ляшка до Верховної Ради за списками проходить Герой України, син головнокомандувача УПА Романа Шухевича, головний командир УНА-УНСО 81-річний Юрій Шухевич.

Використано фото: ipress.ua, lenta-ua.net, pershiy.info, joinfo.ua, polemika.com.ua.

Читайте також: Львівське лобі Андрія Садового у Раді. Хто є хто?


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!