Львів’яни зможуть обирати місця для графіті онлайн. Деталі

3667 0
Уже до кінця року має запрацювати сайт, а згодом – мобільний додаток, де мешканці зможуть обирати місця для графіті та зображення, що пропонуватимуть художники.
Фото: Анна Ютченко

Фото: Анна Ютченко

Команда «Ананас», що складається з Анни Манько, Данііла Логвінова та Михайла Гурського, розробила проект AnyArt, що допоможе впорядкувати стріарт у Львові. Ця ідея перемогла у студентському ідеатоні під час Форуму 451Е, який відбувався у вересні. До кінця року у Львові має запрацювати бета-версія сайту, а згодом – мобільний додаток.

Як розповіла в коментарі Tvoemisto.tv керівниця ІТ відділу Львівської міськради Марта Романяк, проект дозволить моніторити майданчики, де можна розміщувати графіті, а також допоможе комунікувати художникам та місту і наповнювати Львів якісним стрітартом.

Читайте також: Королі стін. Хто, як і навіщо малює мурали у Львові

«Як це працюватиме? Наприклад, ви виходите з дому і бачите якесь некрасиве графіті. Робите фото на телефон, заходите на наш сайт, реєструєтесь, завантажуєте фото. У базі є дані, за якими можна перевірити, чи взагалі в тому місці може бути щось намальоване. Далі мітка з цим некрасивим графіті з’являється на сайті на карті, і художники пропонують свої ескізи того, що вони бачать на цьому місці. Потім мешканці голосують за ескізи, переможця погоджує міська рада, і проект реалізується», – пояснює в коментарі Tvoemisto.tv принцип роботи сайту одна з його розробниць Анна Манько.

Вона додає, що реєстрація на сайті буде обов’язковою, щоб уникнути накрутки голосів.

Нагадаємо, що у трамвайному депо на Сахарова відкриють музей «Науки і техніки».

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!