Львів'яни зможуть поспостерігати за рідкісним зорепадом

4020 0
Драконіди буде видно на всій північній півкулі Землі.
ілюстративне фото

ілюстративне фото

З 8 по 10 жовтня українці зможуть спостерігати яскравий метеоритний дощ Драконіди, повідомляє «Новое время».

Явище найкраще видно після заходу сонця і до опівночі, коли сузір'я Дракона, з боку якого з'являються метеорити, сяє в небі між Великою та Малою Ведмедицями. Щоб побачити метеорити, слід дивитися на північний захід або північ.

Читайте також: Право на небо: як під Львовом працює обсерваторія. Фоторепортаж

Зазвичай потік дає максимум 5-15 метеорів на годину. Їхня відносно невелика швидкість (приблизно 20 км/с) та жовтий, часом навіть червоний відтінок створюють дивовижне видовище для наземних спостерігачів. У 1933 та 1946 роках астрономи спостерігали рекордну кількість метеорів - до 10 тисяч за годину.

Родоначальницею Драконід вважається періодична комета 21Р/Джакобіні-Цинера, відкрита в 1900 році. Метеорний потік є роєм дрібних частинок, що відкололися від комети, але продовжують рух по орбіті. Ці частинки, вторгаючись в атмосферу нашої планети, на висоті 75-100 км спалахують метеором.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!