Львів’янин через суд зобов’язав modnaKasta перекласти сайт українською

2794 0
Компанія обіцяла почати надавати інформацію українською протягом 6 років.
Фото з Facebook Святослава Літинського

Фото з Facebook Святослава Літинського

Вчора, 31 січня, Франківський районний суд міста Львова визнав неправомірною відмову компанії modnaKasta надавати інформацію про товари українською мовою і зобов’язав використовувати українську мову в інформуванні про товари. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив автор судового позову, громадський активіст зі Львова Святослав Літинський.

Читайте також: Львів’яни подали в суд на SportLife через відмову тренера говорити українською

Відповідно до повідомлення, компанія modnaKasta з 2012 року багаторазово обіцяла зробити сайт україномовним. За його словами, під час судового процесу представники компанії заявляли про те, що начебто 80% українців спілкуються російською мовою, а потреби надавати українською мовою інформацію про товари в компанії не мають.

Нагадаємо, львівський активіст Святослав Літинський звернувся з позовом до Франківського районного суду проти інтернет-крамниці modnaKasta. Раніше він також через суд зобов’язав писати українською сайт НАБУ.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!