Львів'янин очолить Українську антарктичну експедицію

7107 0
Рік на станції «Академік Вернадський» в Антарктиді проведуть 12 дослідників.
фото: gomountains.com.ua

фото: gomountains.com.ua

Доцент кафедри зоології Львівського національного університету ім. Івана Франка Ігор Дикий очолить 24-ту Українську антарктичну експедицію, яка триватиме цілий рік. Про це повідомляє Міністерство освіти і науки.

Усього цьогоріч зимувати на станцію «Академік Вернадський» в Антарктиді вирушать 10 чоловіків та дві жінки. Одна з учасниць працюватиме на станції лікарем, а інша проводитиме дослідження з біології. Серед чоловіків також один вчений-біолог, два геофізики, три метеорологи, а також системний механік, дизеліст-електрик, системний адміністратор зв'язку, кухар.

Читайте також: Львівський журналіст проведе два місяці в Антарктиді заради книжки про полярників

Вісім учасників експедиції раніше вже хоча б раз зимували на станції, а для науковця Богдана Гаврилюка це вже буде рекордна восьма експедиція. Семеро майбутніх зимівників – кияни, по одному зі Львова, Харкова, Одеси, Закарпаття та Херсонщини. Один з учасників експедиції – ветеран АТО, інша – медик-волонтерка ГО «Захист Патріотів». Наразі всі спеціалісти мають пройти медичне обстеження та спеціальні кількаденні тренування перед виїздом в Антарктиду, який заплановано на кінець березня.

У міністерстві зазначають, що вперше на участь в антарктичній експедиції проводили відкритий відбір без гендерних обмежень. Усього документи подали 178 осіб, серед яких було 32 жінки. Крім того, цьогоріч у сезонну експедицію поїхала рекордна кількість дослідників та інженерів – 26 осіб.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!