Львів’янина Дениса Шмигаля призначили новим прем’єр-міністром України

4549 0
Він став першим львів’янином, який очолив уряд.
Фото: Денис Шмигаль

Фото: Денис Шмигаль

Львів’янин Денис Шмигаль очолив Кабмін. За його кандидатуру проголосували 291 народний депутат на позачерговому засіданні Верховної ради сьогодні, 4 березня.

Читайте також: Люди прагнуть сильної влади і руки в управлінні державно. Бекешкіна про тренди соціології

На цій посаді він замінив Олексія Гончарука, який керував Кабінетом міністрів із 29 серпня. Сам Денис Шмигаль до цього часу очолював Міністерство розвитку громад і територій. Під час свого виступу він зазначив, що викликом перед новим урядом стоїть бюджетна криза, тож Кабмін має переглянути бюджет, зокрема щодо виплат пенсіонерам, премій для топ-посадовців у міністерствах та зарплати шахтарям. Водночас він обіцяє продовжити реформу децентралізації, розбудову промисловості, розвиток медицини та освіти.

Денис Шмигаль – нове обличчя української політики. Його кандидатуру влітку розглядали на посаду керівника Львівської ОДА. Однак тоді призначили Маркіяна Мальського, а Денис Шмигаль очолив Івано-Франківську ОДА. До цього він керував ДТЕК Бурштинська ТЕС та був заступником генерального директора ПАТ «ДТЕК Західенерго».

Читайте також: Уряд призначив нового очільника Держпраці

Більше інформації про діяльність та статки Дениса Шмигаля читайте у спецматеріалі Tvoemisto.tv.

Вікторія Ейсмунт

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!