Львовом курсує 111-літній трамвай. Фотофакт

5293 0
Ретро-трамвай Sanok SW1 можна орендувати.
Фото: Олександра Шутюка

Фото: Олександра Шутюка

Львовом курсує 111-літній трамвай Sanok SW1, який відреставрували торік. Він обслуговував міські маршрути з 1943 по 1972 роки. Нині його можна взяти в оренду. Про це у коментарі Тvoemisto.tv розповіли у ЛКП «Львівелектротранс».

Sanok SW1 виготовили у польському місті Тарнів у 1909 році. У 1943 його купили для Львова, тоді у Польщі від них почали відмовлятись, бо змінили ширину колії. Трамвай мав лише 16 сидячих місць, максимально міг перевозити 20 людей. 

Йому відремонтували застарілі технічні системи, колісні пари та пневмосистеми гальмування. Частково оновили кузов.

«Коли трамвай привезли до Львова у 1943 році, він був біло-червоний, згодом синьо-жовтий,  коричнево-білий. Відновлений в таких кольорах, в яких курсував у 1970 році. Нині його можна взяти в оренду. Вартість і всі інші деталі обговорюємо індивідуально», – каже речниця ЛКП «Львівелектротранс» Ольга Мельник.

Вона додає, що вагон використовували для зйомок у кіно. Таких у світі більше немає. У польському Лодзі є схожий, втім дещо іншої модифікації.

Трамвай Sanok SW1 у 1946 році на вулицях Львова / Фото: Центральний держархів кінофотодокументів СРСР

Довідка

Sanok SW1 – вузькоколійні трамваї, які на початку 1900-х виготовляли для Тарнова, Києва, Львова та Кракова. У 1903-1908 роках для Львова закупили 90 моторних та 20 причіпних вагонів Sanok SW1.

Вікторія Савіцька

Фото Олександра Шутюка



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!