Львову виділять 75 млн. євро на вирішення проблеми зі сміттям

2712 0
Європейський інвестиційний банк виділить 30 млн євро на рекультивацію Грибовицького полігону і 45 млн євро на будівництво сміттєпереробного комплексу. Із таким результатом Кабінет міністрів розглянув звернення Львова щодо участі у Програмі розвитку муніципальної інфраструктури України.
ілюстрацію надав Богдан Михалусь

ілюстрацію надав Богдан Михалусь

Про це під час візиту до Львова заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, інформує прес-служба Львівської міської ради. «У міської влади є достатньо ресурсів і повноважень, аби врегулювати цю ситуацію. Зараз важливо знайти порозуміння з громадами навколишніх сіл, тобто Грибовичів та Малехова. У разі потреби уряд готовий із цим допомогти», – заявив Володимир Гройсман.

В управлінні зовнішньо-економічних відносин та інвестицій Львівської міської ради зазначають,  що йдеться про другий етап погодження проекту рекультивації сміттєзвалища. «Ще у серпні ми отримали погодження від Мінрегіонбуду. Це був перший етап, після якого Міністерство фінансів аналізувало фінансові показники міста. І зараз ми отримали погодження від Мінфіну. Ці два погодження найважливіші. Далі ще буде погодження на загальноурядовому рівні, однак це вже технічний етап», – зазначила Ольга Сивак, керівник управління зовнішньо-економічних відносин та інвестицій у ЛМР .

Додамо, що Європейський інвестиційний банк надає кредит на 25 років під 1,5% річних. Після того, як угоду з Європейським інвестиційним банком підпишуть, місто вибере ділянку під будівництво сміттєпереробного заводу. Розпорядником та отримувачем майбутнього проекту буде ЛКП «Львівспецкомунтранс», яке зараз є одним із п'яти підприємств, які займаються вивозом сміття у Львові.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!