У Львові відреставрують Личаківський цвинтар

3315 0
Особливу увагу приділять реставрації поховань діячів українського національно-визвольного руху.
Фото:ЛМР

Фото:ЛМР

Кожного року на території музею проводяться роботи із реставрації об’єктів. У 2017-му витрати на ремонт та реставрацію об’єктів музею «Личаківський цвинтар» збільшаться з 1 до 1,5 мільйона гривень, – повідомляють в ЛМР.

Як повідомив директор ЛКП «Музей «Личаківський цвинтар» Михайло Нагай, у 2017-му році дирекція музею «Личаківський цвинтар» планує особливу увагу приділити реставрації поховань діячів українського національно-визвольного руху.

«Зокрема заплановано здійснити ремонт поховання Куницького Касіяна (1848-19.10.1918) – церковного і громадського діяча, військового капелана, пароха 11-ї дивізії, учасника походів 1914-1916 рр. Свого часу він написав спогади про своє перебування в Боснії. Також ремонт і благоустрій поховання Магалевського Юрія (1876-1935). Він родом зі Східного Поділля. Художник, закінчив Петербурзьку академію мистецтв, учень Іллі Рєпіна. Учасник українського національного відродження 1917-го року на тодішній Катеринославщині. У 1920 р. перебував при штабі Армії УНР як військовий художник. Активний учасник у 1920-1921-му роках так званої військової опозиції проти Симона Петлюри. Автор портретів українських державних і військових діячів, розписів церков. З 1922-го року проживав у Львові, де до самої смерті у 1935-му році був головою українського товариства допомоги емігрантам з України», – сказав він.

Одним з пріоритетних завдань на 2017 рік є благоустрій на полі почесних поховань бійців антитерористичної операції. Оскільки не всі пам’ятники встановлені, то благоустрій розпочнуть робити після завершення всіх монтажних робіт.

Цьогоріч заплановано відновити 25-27 об’єктів, серед них 4 гробниці мерів міста Львова.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!