Максим Нефьодов каже, що у Львові псевдоактивісти тиснуть на керівника Галицької митниці

2077 0
У Володимира Цабака вже провели сім обшуків.
Фото: galinfo.com.ua

Фото: galinfo.com.ua

Голова Державної митної служби Максим Нефьодов розповів, що у керівника Галицької митниці Володимира Цабака провели вже сім обшуків. Він вважає такі дії необґрунтованими і звинувачує львівських «псевдоактивістів» у тиску. Про це пише Громадське.

«У нас часто користуються послугами якихось кишенькових громадських організацій або псевдоактивістів, які інколи не допускають новопризначених керівників до робочих місць, і кажуть, що ті, хто були раніше – це міцні професіонали. Ну й що, що трохи заплямовані? Зате вони гарні люди, треба зберігати за ними посади. На жаль, вони дуже часто користуються ще не до кінця оновленими правоохоронними органами», – говорить Максим Нефьодов.

Як приклад він наводить Львів, де у керівника Галицької митниці провели сім обшуків

«Його підозрюють у тому, що 19 років тому в його трудову книжку буцімто були внесені некоректні відомості. Тобто це просто методи тиску. Але це означає, що ми робимо щось таке, що викликає у нечесних ділків ненависть і бажання з нами боротися», – каже керівник ДМС.

Водночас, говорить Максим Нефьодов, триває процес звільнення недоброчесних митників. На Львівщині, за його словами, таких є близько 200. А серед тих, хто залишиться, проведуть переатестацію.

Читайте також: В Україні запустять електронний сервіс для скарг на митницю

Нагадаємо, 10 січня ДБР провело обшуки у приміщенні Галицької митниці, що на вул. Костюшка у Львові.

Додамо, низка громадських організацій Львова на чолі з активістом Іваном Спринським регулярно влаштовують пікети перед будівлею митниці вже кілька років.

грудня в Україні запрацювала Нова митниця. Львівська митниця ДФС припинила свою роботу, її повноваження перейшли до Галицької митниці.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!