Максим Степанов пояснив причину візиту до Львова

3218 0
Максим Степанов відвідає Львівську лікарню швидкої допомоги, ЛОКЛ та Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр.
Фот: Роман Балук

Фот: Роман Балук

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов сьогодні, 6 серпня, приїхав до Львова. Під час ранкового брифінгу у лікарні швидкої допомоги він розповів, що приїхав насамперед через реформу трансплантації.

За його словами, за останні кілька місяців у Львівській лікарні швидкої допомоги, де лише у квітні цього року запрацював Центр трансплантології, провели вже чотири пересадки: трьох нирок і серця. У МОЗ сподіваються, що за два з половиною роки Україні перестануть їздити на трансплантацію закордон, а ця послуга стане якісною і доступною в Україні.

Крім цього, міністр відвідає Львівську обласну клінічну лікарню, де також є потужності робити пересаду органів, та Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр.

Після обіду у ЛОДА запланована нарада по вакцинації. Максим Степанов каже, що цього року рівень вакцинації у деяких регіонах знизився від 3 до 27%. Львівщина також у лідерах по цих показниках.

Міністр додав, що через Covid-19 вакцинацію в Україні не зупиняли й протипоказів цьому наразі немає. Додамо, що днями головний санлікар України Віктор Ляшко сказав, що на Львівщині, крім зниження вакцинації проти кору, краснухи і паротиту, значно менше почали щеплюватись проти кокшлюшу, дифтерії, правцю – 23%, на 18% – проти поліомієліту.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!