На правах реклами

Маленьких львів’ян запрошують на різдвяну казку – виставу «Лускунчик»

10903 0
У Львові з 2 січня відбудеться прем`єра для дітей – різдвяна казка «Лускунчик».

«Основна мета нашої вистави – це популяризація танцювально-балетного мистецтва серед дітей. Думаю, що коли маленькі глядачі переглянуть нашу виставу і побачать, що більшість виконавців – це їхні однолітки, у багатьох з`явиться бажання  долучитися до танцювального світу і у перспективі так само брати участь як артист у балетах», – розповідає Микола Санжаревський – арт-директор Школи академічного та сучасного балету, провідний соліст балету.

Особливості вистави

Партії у виставі розподілені як у самій казці – по віку: діти грають дітей, мишей, ляльок, солдатиків, головних персонажів, партії Марі, Принца, Лускунчика, Феї Драже. Дорослі артисти як балету Львівської опери, так і інші, виконують партії Дросельмеєра, Королеви мишей, Штальбаумів, гостей та соло в танцях у другій дії.

При створенні вистави постановники вирішили максимально передати атмосферу історичного періоду, описаного в самій казці, тому 110 костюмів та реквізит витримано у стилі початку ХІХ ст.

«На цій світовій класиці ми навчаємо підростаюче покоління майбутніх балерин», – розповідає Анастасія Ісупова –балетмейстер-постановник вистави, провідна солістка балету, Лауреат премії ім. В. Пісарева

Коли?

Вистави будуть відбуватися 2,4,7,8,14 січня.

Де?

Міський палац культури ім. Гната Хоткевича  – 2, 4, 7, 8 січня, Перший театр (стара назва: Перший український театр для дітей та юнацтва) – 14 січня.

Білети можна придбати на сайті Gastroli.ua та в театральних касах міста.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!