Малий та середній бізнес ще кілька років «дихатиме вільно»

2870 0
Кабінет міністрів України продовжив дію мораторію на перевірки малого та середнього бізнесу до кінця 2016 року.
фото: shutdownday.org, businessidei.com

фото: shutdownday.org, businessidei.com

Кабмін прийняв рішення про продовження мораторію на перевірку бізнес-організацій до 31 грудня 2016 року. Про це повідомив Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус, спілкуючись з представниками бізнесу США і Європи. «Прийняли рішення про продовження мораторію на перевірки бізнесу до кінця 2016 року. Це мінімум, що ми можемо зробити для бізнесу», - заявив він.

Рішення про продовження було прийнято 24 червня на засіданні Кабміну. Якщо б продовження не відбулося, то 1 липня мораторій би втратив свою силу. Раніше в кінці 2014 році був прийнятий закон, згідно з яким заборонялися будь-які перевірки підприємств, організацій, установ, підприємців без спеціального дозволу Кабінету міністрів. Сам суб'єкт господарювання мав право подати заявку на перевірку за власним бажанням.

Також провести перевірку за наявності необхідності могла Державна фіскальна служба та Державна фінансова інспекція, яким не потрібно особливий дозвіл Уряду. Закон був прийнятий у відповідь на численні заяви бізнес-структур про те, що постійні перевірки не дають їм повноцінно працювати.

Нагадаємо, дія цього мораторію припинялася 1 липня 2015 р. Раніше в Мінекономрозвитку вже говорили про плани щодо продовження заборони на перевірки бізнесу до кінця 2016 року. Водночас прем'єр Арсеній Яценюк розпорядився, щоб міністр Айварас Абромавічус разом із спеціалістами переглянув механізми проведення таких перевірок. 

Джерело: Еспресо.TV, Business.UA


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!