Мандарини: 11 фактів про фрукт, який дарує новорічний настрій

13972 0
Психологи вважають, що навіть погляд на мандарини допомагає впоратися з депресією і поліпшує настрій. Дієтологи стверджують, що мандарини – це найнизькокалорійніший фрукт на Землі. Якщо ви хочете сісти на дієту і скинути вагу, то мандарин вам у цьому допоможуть. Окрім того, без мандарин годі й уявити наближення Новорічних та Різдвяних свят.
фото: www.poetryclub.com.ua, mrc.net.ua, afisha.yuga, www.liveinternet.ua, www.torange.us

фото: www.poetryclub.com.ua, mrc.net.ua, afisha.yuga, www.liveinternet.ua, www.torange.us

- Країни, які подарували нам мандарини – це Китай і Японія. Найніжніші мандарини ростуть в провінції Сацума. Тут ростуть найсолодші мандарини без кісточок, які відрізняються своєю крихкістю. Такі мандаринки навіть з дерева знімають з гілочками, щоб не пом’яти їх. Такі мандарини вважаються делікатесом, хоча й швидко псуються.

Читайте також: Кориця: 7 корисних властивостей спеції

- Помаранчевим кольором мандарини нагородив бета-каротин, відомий своєю високою антиоксидантною активністю, яка продовжує молодість і життя. Хоча мандарини можна їсти не всім. Їх не рекомендують дітям до 1,5 років, під час вагітності, а також алергікам.

- Цей фрукт також багатий пектинами, які регулюють роботу кишечнику. Також він містить і полісахариди, які зв’язують іони важких металів й радіоактивних елементів. Всього лише три мандарини на день захистять організм від багатьох несприятливих факторів.

Читайте також: Зима на тарілці: три рецепти імбирного печива

- Окрім того, у мандаринах також міститися кальцій, фосфор, магній, калій, залізо, фруктові кислоти, фолієва та аскорбінова кислота, вітамін С.

- Корисно не тільки їсти ці соковиті плоди. Спробуйте подихати ефірною олією мандарина. Його аромат підніме настрій, відновить сили, знизить апетит, поліпшить травлення і обмін речовин, підвищить імунітет. Посадіть на своєму вікні мандарин, й аромат в будинку вам забезпечений.

- Мандарини також знижують ризик онкологічних захворювань на 9%. Науковці виявили в мандаринової шкірці – сальвестрол Q40. Саме ця речовина знижує ризик захворювань на рак.

Читайте також: 5 продуктів, які варто їсти узимку

- У магазині завжди запитуйте назву мандаринів, адже вона багато розповість вам про смак фрукта. Селекціонери схрещували мандарини з апельсинами – клементін, з кумкват – каламондін, з лимоном – цітрандарін, з грейпфрутом – танжерина або міннеола. Але не тільки назва розповість вам про мандарин. Оцініть вагу фрукта. Чим він важчий, тим соковитіше його м’якоть. Якщо ж мандарин легкий, то в ньому мало вологи, а його м’якоть схожа на папір.

- Ще одним недоліком є багато кісточок. Зверніть увагу на форму плоду. Мандарини середнього розміру, злегка приплюснуті будуть кислими, але зате без кісточок. Товстошкірі мандарини – трохи солодші, але не для ласунів. Найсолодші – клементини, які солодші і цукристіші за інші сорти.

Читайте також: Топ-7 зігріваючих напоїв, що зроблять осінь теплішою

- Звертайте увагу на зовнішній вигляд мандарина. Фрукт не повинен бути м’ятим. Якщо навіть на одному мандарині є хоч крапля цвілі, то по всій квартирі розлетяться мільйони спор, які викликають алергію.

- Оптимальна температура зберігання мандаринів – + 6 С. У холодильнику мандарини мерзнуть, а без нього втрачають вологу і псуються. Тому краще всього з’їдати ці фрукти одразу ж.

Джерело: lubov-plus.org.ua

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!