У Львові назвали причини транспортного колапсу на Різдво

17380 5
В управлінні транспорту і зв'язку Львівської міської ради пояснили, чому більшість автобусів не виїхали на свої маршрути 7-8-го січня, чи каратимуть за це водіїв та що змінять перевізники, щоб ситуація не повторилася знову.
фото: Igor Zinkevych / facebook

фото: Igor Zinkevych / facebook

Відсутність громадського транспорту на своїх маршрутах упродовж останніх вихідних не варто називати бойкотом перевізників. Це сталося з технічних причин. Про це під час зустрічі з журналістами заявив Віктор Щир, очільник управління транспорту та зв'язку ЛМР,  повідомляє кореспондент Tvoemisto.tv.

За словами Віктора Щира, системи й обладнання автобусів передбачають нормальну роботу при мінімальній температурі -20°C, а в суботу, наприклад, термометр показував -23°C. Через це деякі автобуси взагалі не змогли завестися, інші – сходили з маршруту упродовж дня, бо замерзали двері й не витримувала паливна система.

На питання про те, яке покарання чекає перевізників, Віктор Щир відповів, що угоди, продовжені з ними до березня, не передбачають штрафних санкцій. До того ж, оскільки для невиїзду на маршрути були технічні причини, управління транспорту не має підстав для цього.

Читайте також: У Львові оголосили конкурс перевізників на міських автобусних маршрутах

Щоб уникнути таких ситуацій у майбутньому, перевізники замінять антифриз (добавка до палива, що не замерзає, – Авт.), щоб він витримував мороз до -30 градусів, та присадки до пального (стабілізатор бензину, – Авт.), замінять фільтри й системи плат. За словами Віктора Щира, від сьогоднішньої ночі водії щогодини прогріватимуть транспорт, аби він зранку вже був готовим виходити на маршрут.

Нагадаємо, на вихідних львів'яни мали труднощі з пересуванням по місту на громадському транспорті: 7-го січня на маршрути не виїхало понад 400 автобусів, наступного дня на 19-ти маршрутах не було жодної одиниці. 

Радимо планувати свої поїздки в громадському транспорті заздалегідь та моніторити онлайн наявність автобусів на маршрутах: це можна робити на спеціальних ресурсах (за посиланням тут або тут).

Додамо, що львівських водіїв закликають підвозити людей, які довго стоять на зупинках, та допомагати один одному, якщо трапилася дорожньо-транспортна пригода.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
11 Січня, 2017 14:21
Юрій Гумористичні стаття)
От хто хоче в такий мороз на роботу? Водії не хочуть...
Як можна бути не готовими до зими 7го січня??? Кругом одні ідіоти чи що??? Всі мовчать... Та міська рада мала бути засипана скаргами!!! Та таких перевізників в шию гнати треба. Не справляється із задачею, на вихід!!!
10 Січня, 2017 22:25
Андрій Водії будуть в ночі прогріавати що години атобуси а хто в день буде пасажирів возити?
10 Січня, 2017 20:43
Ігор Повна безвідповідальність чиновників і повна безграмотність. З нас просто поржали. Вони тепер як додать антифриз до палива, то взагалі автопарк встане і піде на ремонт двигунів.
10 Січня, 2017 18:01
Я Педерасти. Знову несподівано прийшли морози. В першу чергу щура нах з роботи.
10 Січня, 2017 15:27
львів'янин Тобто, міські чиновники визнають, що майже взагалі не мають впливу на ситуацію з громадським транспортом у Львові...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!