Усе майно міської ради Львова перебуває під арештом

3167 1
Місто уже три місяці не може продавати чи здавати в оренду майно через суперечку міської ради з департаментом виконавчої служби за 6 млн грн.
zakon.temaretik.com

zakon.temaretik.com

Усе майно Львова перебуває під арештом Державної виконавчої служби, розповів Tvoemisto.tv голова фракції «Народного контролю» у Львівській міській раді Валерій Веремчук.

За його словами, це тягнеться уже кілька місяців, а причиною арешту стала судова тяганина щодо земельної ділянки по вулиці Федорова, право оренди якої Львів 2007 року виставив на аукціон і продав за майже 30 млн грн ТОВ «Українські інвестиційні системи». Однак фірма так і не змогла використати цю ділянку через судові позови, зокрема, низки єврейських організацій, які протестували проти будови в центрі колишнього єврейського кварталу. Підсумком справи стало рішення суду в Києві в листопаді 2015 року, згідно з яким міську раду зобов’язали заплатити компанії 71 млн грн.

Читайте також: Львів через дозвіл на будівництво готелю оштрафували на 71 млн грн

За словами Веремчука, якщо зараз хтось спробує укласти договір оренди земельної ділянки чи продовжити договір, то цього зробити не можна, навіть по рішеннях, які вже прийняла міська рада.

Директор юридичного департаменту Львівської міської ради Гелена Пайонкевич розповіла Tvoemisto.tv, що зараз в апеляційній інстанції триває суд з департаментом Державної виконавчої служби України. Саме через нього майно міської ради є арештованим майже три місяці. За словами Пайонкевич, міська рада добровільно виконала рішення суду щодо сплати коштів ТОВ «Українські інвестиційні системи», відтак не погоджується з тим, що виконавча служба вимагає сплатити їй ще 6 млн грн виконавчого збору.

«У першій інстанції ми перемогли щодо зняття арешту і зараз триває розгляд справи в Апеляційному адміністративному суді Львівської області», – сказала вона.

З огляду на судову суперечку, є заборона на відчуження будь якого майна Львівської міської ради, тому станом на зараз не можна укласти угоду про оренду чи продаж майна чи землі, що належать ЛМР. Пайонкевич додала, що на інші галузі міської господарки це не впливає.

Тарас Базюк


Читайте також:
5 Жовтня, 2017 17:10
Анатолій Шамрін 70 міьйонів віддали...в Києві.....Суд ---сосудистий...А може договорняк. А хто сидить за ту аренду, які скотиняки народ і громаду пограбував. Янгольці новонароджені! Чого суддя київський ще не в тюрмі? Хто ті гроші тратив в раді місцевій? Хто повернув податки з них? Тільки стоматологів і можете [***]ти!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!