В Уряді озвучили, коли запрацює медичне страхування в Україні

2173 0
Медичне страхування в Україні повинно почати працювати у 2019-му році.

Про це йдеться у Звіті про перебіг та результати виконання програми діяльності Кабінету міністрів у 2016-му році, який презентував прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання уряду 14-го лютого, – пише Finance.UA.

Читайте також: Що чекати від страхової медицини: 8 відповідей на актуальні запитання

У документі наголошується, що перехід на систему медстрахування надасть можливість забезпечити рівний доступ населення до доступної допомоги, підвищити якість послуг в установах охорони здоров’я, а також мінімізувати витрати пацієнтів, збільшивши при цьому доходи медпрацівників за рахунок ефективного розподілу бюджетних коштів.

Нагадаємо, основа впровадження страхової моделі медицини – зміна системи фінансування охорони здоров’я.Пацієнти матимуть пакет гарантованих медичних послуг, зможуть обирати лікаря та заклади, у яких лікуватимуться.

Опублікувала Марічка Мишок


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!