Мер польського Перемишля не дістався Львова через заборону в’їзду в Україну

3360 0
Міського голову не пропустили на українсько-польському кордоні.
фото:  nowiny24.pl

фото: nowiny24.pl

Мер польського Перемишля Роберт Хома заявив про заборону відвідувати Україну, повідомляє видання Życie Podkarpackie.

Інцидент на кордоні стався у вівторок, 17 січня. Мер Перемишля їхав на запрошення української сторони. «З'ясування на кордоні тривало близько півгодини. Потім я отримав офіційне повідомлення українською мовою, видане СБУ, що мені заборонено в'їзд на територію України. Я проінформував про це генерального Консула України, поговорив з комендантом Бєщадського відділу Прикордонної служби в Перемишлі», – розповів Хома.

В СБУ підтвердили, що меру Перемишля заборонено в'їзд в Україну. Про це УНІАН повідомила речник СБУ Олена Гітлянська. Заборонили у 2016 році на 5 років за діяльність, спрямовану на шкоду державній безпеці України, а також в інтересах забезпечення національної безпеки та у відповідності з чинним законодавством України, зокрема, законами України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» та «Про основи національної безпеки України»,  – повідомила вона.

Додамо, раніше, 10 грудня 2016 року, у польському Перемишлі учасники «Маршу орлят перемишльських і львівських», який відбувся під патронатом мера міста, вигукували «Смерть українцям». Посол Польщі в Україні Ян Пєкло припустив, що марш в Перемишлі є провокацією, «у якої є рука Кремля».

Нагадаємо, нещодавно Укрзалізниця запустила швидкісний експрес сполученням Київ-Львів-Перемишль.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!