Мешканці Рудного вимагають змінити маршрут №52

5101 0
Громада не планує погоджуватися на запровадження нового маршруту №63.
Фото: Святослав Нейгауз

Фото: Святослав Нейгауз

Учора, 6 жовтня, мешканці Рудного провели збори, на яких обговорили варіанти вирішення проблеми із транспортом, які їм запропонували у міській раді. Вони проголосували за те, аби змінити маршрут №52. Про це у коментарі Тvoemisto.tv розповів мешканець селища Юрій Бульбах.

Читайте також: Протестувальники перекрили кільцеву дорогу біля Рудного. Що вимагають 

«На засіданні робочої групи, нам запропонували новий маршрут №63, який покривав би наші потреби. З’єднував б вул. Варшавську і через вул. Вербицького в Рудно, їхав б до Духовної семінарії. Або ж, запропонували змінити існуючі маршрути №52 і №28», – розповідає мешканець Рудного.

Аби порадитись, громада Рудно зібралась учора у центрі селищі. Ідею із новим маршрутом вони не підтримали, бо термін договору на маршрут № 63 мав би бути всього лиш 3 місяці. Громада не має певності, що опісля міська влада проведе тендер і хтось обслуговуватиме цей маршрут тривалий час.

Тому мешканці Рудного переконані, що доцільніше змінити існуючі маршрути №28 або ж №52.

«Наша вимога була, щоб у Рудно був маршрут, який максимально охопить селище – центр, Духовну семінарію, вул. Вербицького. Підходить маршрут № 52, якщо він їхатиме через Рудно, а не через Зимну Воду. На цей маршрут виходить 17 – 18 автобусів, а не 3 як на №28», – каже Юрій Бульбах.

Мешканці Рудного зібрали підписи, сьогодні на засіданні робочої групи повідомлять своє рішення. Робоча група має до п’ятниці напрацювати рішення, яке винесуть на розгляд виконкому.

Читайте також: До Рудного хочуть запустити новий маршрут №28а 

Нагадаємо, 3 жовтня мешканці Рудно перекрили кільцеву дорогу західного обходу Львова, аби привернути увагу до проблем із транспортом у селищі. Вони ходили пішохідним переходом, пропускали транспорт кожні 5 хв. Якщо рішення не знайдуть, вони перекриватимуть дорогу перед АТП №1.

У 2019 проблеми з транспортом мешканці селища намагались вирішити зареєструвавши петицію про покращення транспортного сполучення Рудного з іншими районами міста. Вона набрала необхідну кількість голосів. І її навіть підтримали депутати ЛМР. Відповідно до ухвали, департамент житлового господарства та інфраструктури ЛМР мав підготувати «дорожню карту щодо налагодження сполучення із смт. Рудно»Додамо, що торік у Львові планували запустити до Рудного новий маршрут №28а з низькопідлоговими автобусами.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!