Мешканці Рясного готують протест проти відкриття сміттєпресувальної лінії

3102 0
Активісти вже наготували намети та дрова і готові блокувати територію «Сільмашу», якщо виникне потреба.
фото Василя Терещука

фото Василя Терещука

Учора, 19 січня, мешканці Рясного вже провели збори, на яких обговорили ухвалу, якою міська рада дозволила встановлення сміттєпресувального обладнання на п’яти майданчиках, у тому чмслі й за адресою: вулиця Шевченка, 327-г.

«Жителі Рясне вирішили організувати блок-пост та чергування на під'їзді до території Сільмашу! Також прийняли рішення максимальною кількістю прийти на наступну сесію ЛМР 26 січня!»,  – йдеться у дописі на сторінці активістів у Facebook.

Як повідомили Tvoemisto.tv власні джерела, наразі протестувальники розділилися на дві групи і проводять збори окремо один від одного. Сьогодні, 20 січня, відбудуться чергові зустрічі, на яких львів'яни вирішуватимуть, як діяти надалі. Основна їх вимога – скасування ухвали і заборона будь-яких дій зі сміттям на території «Сільмашу».

Нагадаємо, близько місяця тому компанія «Грінера Україна», що спеціалізується на вивезенні відходів, придбала за понад мільйон євро італійський брикетувальний прес та фінське устаткування для обгортання брикетів і надала це обладнання в оренду місту за символічну оплату – 10 гривень на місяць. Устаткування вже розмістили за адресою вул. Шевченка, 327-г, проте місцеві мешканці виступають проти роботи сміттєпресувальної лінії біля їхніх домівок.

Читайте також: Хробаки, завод чи сортувальні майданчики: що врятує Львів від сміттєвого колапсу

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!