Мешканці Стуса висловили зауваження до нової забудови

3585 0
Проект будівництва нової багатоповерхівки передбачає реконструкцію частини існуючого будинку та прибудинкової території.
Візуалізація "Містопроекту"

Візуалізація "Містопроекту"

2 жовтня відбулася зустріч мешканців із головною архітекторкою проекту Інесою Скляровою. Вона представила плани облаштування території у зв’язку із будівництваом багатоповерхового будинку на Стуса 51-53. План передбачає знесення коморок та вигрібного туалету, що розщміщені в центрі ділянки. 
 
 
Поруч із забудовою на Стуса, 55 розміщений шестиквартирний будинок. Офіційно там мешкають 23 особи. Як повідомила архітекторка, одна із квартир досі не обладна санвузлом. 
 
«Питання розміщення санвузлу для квартири має бути вирішене шляхом реконструкції цієї квартири, щоби розмістити санвузол безпосередньо в ній чи шляхом прибудови. Це можна вирішити шляхом розробки планів та проекту. Розміщення його фактично в зоні центру, коли викачувати нечистоти з вигрібної ями приїжджає асенізаторна машина, – це вже на сьогодні є неприпустимим», – зазначила Інеса Склярова.
 
 
Як пояснила голова ОСББ будинку Марія Корпан, коморки на прибудинковій території з’явилися через відсутність у будинку підвалу. А благоустрій цих коморок обіцяв взяти на себе забудовник. Втім, поки що це зобов’язання не виконане. Мешканці вклали власні кошти у благоустрій прибудинкової території, і їх не влаштовує, що з Липової Алеї буде спільний заїзд. 
 
Нова забудова передбачає зведення 8-9 поверхового будинку на площі 940 квадратних метрів. На перспективу ще одна секція будинку може бути добудована на ділянці, де зараз розташований приватний будинок №49. Мешканка цього будинку сказала, що не має наміру продавати свою ділянку. Крім того її занепокоїло, що проект пердбачає відстань між її та проектованим будинком у 6,4 метри. На її думку, це суперечить протипожежним нормам. На це архітекторка навела чинні норми і зазначила, що вони витримані у проекті. 
 
 
На ділянці проведені вода і каналізація, колектор старої забудови має бути демонтований і для нового будинку мають облаштувати нові мережі. 
 
 
Також у проекті наголошено, що забудовник мусить зберети на території дві цінні ялини. Такі вимоги історико-містобудівного обґрунтування, оскільки парк Снопківський, розташований поруч, є пам’яткою садово-паркового мистецтва. 
 
Нагадаємо, забудовником ділянки є бізнесмен Андрій Мирка. Громадські слухання тривають до 9 жовтня. До того часу мешканці, власники та користувачі нерухомості в межах детального плану можуть подавати письмові пропозиці та зауваження через ЦНАП на пл. Ринок, 1. 
 
 
Зоя Красовська

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!