Мінекології дозволило будувати сміттєпереробний завод у Львові

4294 0
Замовник будівництва має вести післяпроектний моніторинг щонайменше протягом 3 років після введення комплексу в експлуатацію.
Фото: Христина Процак

Фото: Христина Процак

Міністерство екології оприлюднило висновок щодо майбутнього сміттєпереробного комплексу у Львові. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Читайте також: Львів планують озеленити за допомогою ЄБРР

Як ідеться у висновку, сміттєпереробний комплекс не буде шкодити довкіллю, а його вплив на навколишнє середовище є екологічно допустимим.

«На підставі наведених у Звіті з ОВД оцінок ймовірних впливів на компоненти довкілля (водні та земельні ресурси, ґрунти, кліматичні фактори, матеріальні об’єкти, ландшафт та рівні шумового, теплового та вібраційного забруднення) сукупний вплив планової діяльності при штатному режимі експлуатації є екологічно допустимим», — йдеться у висновку.

Цей висновок, який розробляли з урахуванням пропозицій та скарг львів’ян, є одним із останніх етапів підготовки до початку будівництва. Тепер ЄБРР має визначити компанію, яка будуватиме комплекс.

«Очікуємо, що вже цього року у Львові стартує будівництво заводу», — каже директор ЛКП «Зелене місто» Вадим Ноздря.

Замовник будівництва має вести післяпроектний моніторинг щонайменше протягом 3 років після введення комплексу в експлуатацію та впродовж року висадити не менше 300 дерев поруч.

25 січня у Львові відбулися громадські слухання щодо будівництва сміттєпереробного заводу, на яких саме мали представити вплив майбутнього комплексу на екологію міста. Після цього, чиновники ЛОДА звернулися до Мінекології з позицією неможливості будівництва сміттєпереробного заводу на вулиці Пластовій, 13. 

Читайте також: Як у Львові перероблятимуть сміття у добриво. Приклад Польщі

Нагадаємо, у лютому 2018 року у Львові оголосили тендер на проект сміттєпереробного заводу. На початку червня міський голова Львова Андрій Садовий підписав угоду з Європейським банком реконструкції і розвитку про надання кредиту на 35 млн євро для будівництва сміттєпереробного комплексу та рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. Тендер на будівництво оголосили 9 червня. На перший етап тендеру пропозиції подали 12 компаній. До другого етапу тендеру пройшли 5 компаній. Наприкінці минулого року міськвиконком погодив проектування майбутнього комплексу.

Сміттєпереробний комплекс у Львові передбачатиме сортування та компостування сухих і вологих відходів, вторинної сировини, окремі майданчики для збору електроніки, великогабаритного й будівельного сміття.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!