Міністеркою охорони здоров’я призначили львів’янку Зоряну Скалецьку

42620 0
Середню освіту вона здобула у Львові, вищу - у Києво-Могилянській академії.
фото з соцмереж

фото з соцмереж

Міністеркою охорони здоров’я призначили львів’янку Зоряну Скалецьку (у шлюбі – Черненко). На цій посаді вона замінить Уляну Супрун. Про це повідомляє видання Українська правда.

Вона народилась у Львові, де здобула середню освіту. Є доценткою та заступницею декана факультету правничих наук Києво-Могилянки. Закінчила Києво-Могилянську академію, отримала ступінь доктора правових наук в університеті Марії Кюрі в Любліні (Польща). 

Читайте також: Вихідець з Львівщини очолив Міністерство культури, молоді та спорту. Повний перелік нового Уряду

Скалецька є головою правління Української медико-правової асоціації, членом Всесвітньої асоціації медичного права, директором громадської організації Форум здоров'я. Після Революції Гідності 2014 року вона працювала експертом з питань медичної реформи в Реанімаційному пакеті реформ.

Також міністерка очолювала комісію при Міністерстві охорони здоров'я з питань реформування системи охорони здоров'я.

Черненко була заміжня за народним депутатом VIIІ скликання Верховної Ради від БПП Олександром Черненком.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!