Міністерство енергетики та захисту довкілля України знову розділять на два відомства

1759 0
Посада міністра зʼявилася в серпні 2019 року, до цього було два окремі міністерства – Міненергетики та Мінекології.
фото: www.rbc.ua

фото: www.rbc.ua

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що Міністерство енергетики та захисту довкілля України розділять на два профільні відомства. Про це він сказав у інтерв’ю Інтерфакс-Україна.

«Поділ міністерства і створення посади профільного міністра екології – це в порядку денному», – сказав він.

Денис Шмигаль зазначив, що попереднє об'єднання міністерств не дало того ефекту, якого очікувала влада.

«Для мене було дивним, коли я потрапив на перші засідання Кабінету міністрів, коли міністр енергетики спочатку доповідав про стан справ в атомній енергетиці, потім вугільна галузь, а потім про червонокнижних рослин і вилов мотиля. Відтоді я став прихильником того, що екологією повинен займатися професійний еколог, якому це близько і який цим живе», – сказав він.

Обовʼязки міністра енергетики та захисту навколишнього середовища виконує Віталій Шубін. Посада міністра зʼявилася в серпні 2019 року, до цього було два окремі міністерства – Міненергетики та Мінекології.

14 травня Комітет з питань екологічної політики і природокористування ухвалив рішення про розділення Міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища. Уряду внесли відповідні рекомендації.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!