Укрзалізницю хочуть передати в управління Deutsche Bahn на 10 років

2314 0
В уряді кажуть, що ідеться про співпрацю, а не продаж чи концесію стратегічного об'єкта.
ілюстративне фото: Главком

ілюстративне фото: Главком

Україна хоче передати Укрзалізницю в управління німецькій залізничній компанії Deutsche Bahn на 10 років. Про це заявив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук під час виступу на Українському сніданку у Давосі.

Читайте також: Про що говорили українські президент і посадовці у перший день форуму у Давосі

Учора, 22 січня, Міністерство інфраструктури підписали «Меморандум про взаєморозуміння», у якому, як пише Ліга. Бізнес, ідеться про стратегічне партнерство для обміну досвідом та практиками для підвищення ефективності перевезень в Україні.

У другому пункті ідеться про оцінку можливостей співпраці щодо імплементації європейського досвіду трансформації залізниці в Україні. У третьому пункті декларується обмін пропозиціями для розвитку залізничного сполучення в Україні у відповідності до сучасних стандартів екологічності та інноваційності.

«Після зустрічі з керівництвом Deutsche Bahn минулого тижня у Києві, ми прийшли до розуміння формату співпраці, а саме – Україна повністю зберігатиме за собою контроль над Укрзалізницею. Німецькі фахівці працюватимуть над реформуванням управлінських механізмів підприємства», – говорить Олексій Гончарук і додає, що про продаж або оренду Укрзалізниці не йдеться.

Він додав, що про деталі та умови цієї передачі сторони ще домовлятимуться, але політичне рішення вже ухвалене. Натомість у Deutsche Bahn кажуть, що не планують брати українського перевізника під своє управління, а їхня співпраця з Укрзалізницею буде базуватися на наданні консультаційних послуг. 

Довідка

Deutsche Bahn – найбільший залізничний оператор Німеччини, що є державною компанією, найбільшою залізнично-транспортною та залізнично-інфраструктурною компанією центральної Європи. Вона обслуговує пасажирські перевезення далекого сполучення, регіональні міжміські автобусні перевезення та регіональні пасажирські перевезення поза межами Німеччини.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!