Міська рада дозволила будівництво незаконної новобудови в обмін на 39 квартир

4300 0
Львівський апеляційний господарський суд дозволив міській раді укласти мирову угоду з забудовником ЖК «Хмельницький парк» ТОВ «МС Імперіал».
Фото: viv.fm

Фото: viv.fm

Угода передбачає узаконення будівництва житлового комплексу на вул. Б. Хмельницького, 230 А. Про це повідомляє lviv.nashigroshi.org.

Також забудовник повинен передати Львівській міській раді 39 квартир, серед яких чотири дворівневі, загальною площею 2 793,8 кв. м, а також ввести будинок в експлуатацію. 

Нагадаємо, у 2016-му році міські юристи почали боротися за знесення незаконного будівництва на вулиці Богдана Хмельницького, 230 А. У жовтні вони подали позов до суду на забудовника ТОВ «МС Імперіал».

Читайте також: Законність обрання директора органного залу у Львові досі не перевірили

Сторони двічі пропонували укласти мирову угоду. Проте суд не затвердив жодну з них, через суперечність із інтересами громади Львова. Згідно з останньою пропонованою угодою, чиновники гарантували узаконення земельної ділянки, а забудовник мав передати в комунальну власність не менше 10% загальної площі квартир.

У квітні 2017-го року відкрили виконавче провадження про знесення незаконного будівництва.

Проте 22-го травня 2017-го року ТОВ «МС Імперіал» та Львівська міська рада уклали договір оренди на спірну ділянку. Після цього суд дозволив підписати мирову угоду.

«Усунули порушення законодавства щодо користування земельною ділянкою без належно оформлених документів», – йдеться в матеріалах справи.

На думку суду, угода є в «інтересах сторін і не суперечить вимогам чинного законодавства». Йдеться про Львівську міську раду та ТОВ «МС Імперіал».

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!