Міська рада Львова викупить приватні ділянки для будівництва Ряшівської

8566 0
Вулиця має сполучати Патона та Наукову та мати транспортні розв’язки.

Міська рада Львова викупить приватні земельні ділянки поблизу Львівського аеропорту для будівництва вулиці Ряшівської. Відповідну ухвалу підтримали під час пленарного засідання сьогодні, 21 листопада.

Читайте також: Заморожена Ряшівська. Чому три кілометри вулиці будують сім років

За словами керівниці управління земельних ресурсів ЛМР Ельвіри Колос, наразі необхідно викупити 42 ділянки. Тож власники ділянок упродовж місяця мають письмово повідомити місто про згоду продати ділянки, після чого умови та вартість ділянок будуть обговорюватись. Зараз ці ділянки або вже забудовані, або використовуються для господарства.

Торік депутати ЛМР підтримали петицію про будівництво вулиці Ряшівської, яка сполучатиме вулицю Патона та Наукову. 

Нагадаємо, вулицю планували збудувати у межах підготовки до Євро-2012. Через держборг та власників приватних ділянок, через які планували прокласти вулицю, підрядник припинив роботи, збудувавши два відрізки вулиці. За ці роботи ЛМР боргує ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл», включно з проєктними роботами та будівництвом вул. Вернадського (від просп. Червоної Калини до вул. Стрийської), 52,6 млн грн.

На початку 2013 року на одній із ділянок поблизу вулиці Ряшівської планували побудувати спорткомплекс до «Євробаскету – 2015», який мав відбутися у Львові. Проект передбачав й будівництво вулиці. Втім цей проект також заморозили

Читайте також: У Львові погодили будівництво нової вулиці на Левандівці. Схема

У лютому торік ЛКП «Львівавтодор» отримало дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо земельної ділянки біля Львівського аеропорту для будівництва продовження вулиці Ряшівської, а у грудні депутати ЛМР підтримали відповідну петицію.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!