Міська рада погодила кредит ЄБРР на рекультивацію Грибовицького звалища

1815 0
Угоду на 20 млн євро підписали в липні цього року.
фото: explorer.lviv.ua

фото: explorer.lviv.ua

41 депутат Львівської міської ради проголосував за погодження кредитної угоди на загальну суму 20 млн євро від ЄБРР для вирішення першочергових проблем із утилізацією відходів та рекультивацією звалища в Грибовичах.

Читайте також: Перші кошти на вирішення проблеми з відходами Львів отримає наприкінці року

Як зазначила під час виступу директор департаменту економічної політики Львівської міської ради Ірина Кулинич, до загальної суми в 20 млн євро входять 15 млн євро самого кредиту і 5 млн грантових коштів.

Строк погашення кредиту – до 13 років з трирічною відстрочкою погашення основної суми (для процентних платежів жодного пільгового періоду не передбачається).

4. Розміри процентної ставки не можуть бути нижчим за 4% і вищими за 7%.

Перед цим голосуванням директор ЛКП «Зелений Львів» Вадим Ноздря розповів депутатам, що кредитні кошти банку надійдуть наприкінці цього року або на початку наступного.

Читайте також: Кредити, відсотки та відходи. На що підуть кошти, які позичає Львів?

Також депутати внесли правки до ухвали про залучення субкредиту від ЄІБ на будівництво сміттєпереробного заводу – замість ЛКП «Львівспецкомунтранс» позичальником визначили Львівську міську раду.

Коментуючи цй проект ухвали, міський голова Львова Андрій Садовий зауважив, що розраховувати на ці кошти можна буде за два роки і розподілятимуть їх вже депутати наступної каденції.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!