Міськрада Львова запустила чат-бот для допомоги мешканцям. Інструкція

6711 0
Чат-бот у Telegram допомагає, зокрема, дізнатись інформацію про найближчу школу чи садочок, записатись на прийом до депутатів та перевірити дозволи на встановлені у місті літні майданчики.
ілюстративне фото: politeka.net

ілюстративне фото: politeka.net

Львівська міська рада запустила чат-бот у Telegram LvivCityHelper, який допоможе мешканцям отримати різну інформацію про діяльність ЛМР, записатися на прийом депутатів, перевірити інформацію про витрати на ремонти в місті тощо.

Для того, аби почати спілкуватись з чат-ботом, потрібно просто знайти його і натиснути «Розпочати».

 

Чатбот пропонує інформацію про структуру Львівської міськради з можливістю запису на прийом до потрібного чиновника, інформацію про ремонти в місті із зазначенням вартості робіт та розпорядника коштів, а також перелік дозволів на розміщення у Львові літніх майданчиків. Окрім того, чатбот «розповість» про найближчу школу чи дитячий садочок і допоможе визначити батькам майбутніх першокласників, за якою школою закріплений їхній будинок. Також LvivCityHelper пропонує інфоромацію з реєстру містобудівних умов та обмежень.

 

Читайте також: «Твоє місто» запустило чат-бот. Відеоінструкція

Як розповіла під час презентації чат-бота заступниця директора з відкритих даних ЛКП «Міський центр інформаційних технологій» Олена Гунько, усі дані, що надає бот, беруться з порталу відкритих даних міста. У планах команди – додавати нові набори даних: про комунальне майно, бюджет міста та графік руху громадського транспорту Львова.

Олена Гунько додає, що чат-бот наразі справляється з будь-якою кількістю запитів та є безкоштовним. Проте не виключено, що, коли кількість запитів буде надто великою, підписка на LvivCityHelper стане платною. За її словами, згодом також має запрацювати чат-бот у Facebook.

Додамо, що проект LvivCityHelper став одним з переможців конкурсу проектів на основі відкритих даних Open Data Challenge, що проводиться проектом USAID/UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах». Партнерами конкурсу є Державне агентство з питань електронного урядування, Фонд Східна Європа та 1991 Open Data Incubator.

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!