Міськрада погодила проект реконструкції вулиці Бандери

6980 0
У межах реконструкції також планують поступово реставрувати історичні будівлі вздовж вулиці.

Виконком ЛМР погодив екскізний проект реконструкції вулиці Бандери, який виготовив КУ «Інститут міста» та міської ради Лейпцига. Відповідне рішення прийняли сьогодні, 21 грудня.

Читайте також: Якою може стати вулиця Бандери після реконструкції. Деталі

Крім цього, міський голова Андрій Садовий доручив передбачити з міського бюджету на наступний рік кошти на паспорти фасадів, аби можна було їх реставрувати разом із мешканцями під час реконструкції вулиці. Управління історичного середовища, Франківська та Залізнична районні адміністрації мають погодити з мешканцями паспорти.

Згідно з проектом, вулиця міститиме дві смуги для руху і автотранспорту, і трамваїв, однак у разі поломки авто для нього залишать місце, аби можна було об’їхати. Вздовж вулиці розташують велосмуги та кишені для паркування. 

Читайте також: Вулиця Бандери: серед недоліків бруківки – шум, вібрація, обмежений рівень безпеки

Додамо, що в межах проекту вже облаштували частину пішохідного простору біля Органного залу та хідник навпроти Львівської політехніки. Торік у Львові  відбулись громадські слухання, де презентували перший ескізний проект реконструкції. На слуханнях львів’яни вимагали залишити бруківку та розширити вулицю до чотирьох смуг замість пропонованих двох. За словами головного архітектора Львова Юліана Чаплінського, ширини наявної вулиці не вистачає, аби облаштувати там виділені смуги, а для розширення доведеться зрізати дерева.

Нагадаємо, весь проект фінансували за кошти Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку (BMZ). Його вартість становить приблизно 80 тисяч євро. Проект обрали з-поміж трьох ідей під час багатьох етапів урбаністичних та громадських слухань. Ремонт вулиці Бандери, за словами міського голови Львова Андрія Садового, мали розпочати 2018 року. Однак через спротив мешканців після громадських слухань у березні у міськраді створили комісію, яка має вирішити подальшу долю реконструкції вулиці Бандери.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!