Міськрада проведе інвентаризацію історичних аптек у Львові

1968 0
Всю інформацію про інвентаризацію мають згодом розмістити на Порталі відкритих даних.
Фото: Катерина Джуфер

Фото: Катерина Джуфер

Управління охорони історичного середовища та райадміністрації Львова проведуть інвентаризацію історичних аптек у місті. Відповідне рішення прийняли на засіданні виконавчого комітету ЛМР сьогодні, 12 квітня.

Читайте також: Чи мають право старовинні аптеки Львова шанс на відродження. Відео

Всю інформацію про інвентаризацію мають згодом розмістити на Порталі відкритих даних Львівської міської ради, а управління має стежити за пам’ятками культурної спадщини, у яких розташовані ці аптеки.

Таке рішення пов’язане з низкою конфліктів із власниками приміщень, де є або колись були історичні аптеки. Здебільшого на їх місці облаштовували крамниці, а майно вивозили у невідомому напрямку. Зокрема така доля спіткала аптеку «Під срібним орлом», що на розі вулиць Краківської та Лесі Українки, де тепер працює магазин, «Під святим духом» на проспекті Шевченка, 28, де зараз відкрили відділення «ПроКредитБанку», «Під золотим левом» на вулиці Модеста Менцинського, 12, де нині працює піцерія «Містечко», аптеку «Під архангелом» на вулиці Городоцькій, 131, де зараз розташований магазин мережі «Єва» та аптеку «Під святим Миколаєм» на Грушевського.

Нещодавно Львівська міська рада через суд розірвала договір про продаж приміщення колишньої аптеки «Під Фемідою», що на розі вулиць Дорошенка та Словацького, на місці якої відкрили магазин білизни. Також уже кілька років триває конфлікт із аптекою на Міцкевича, власник приміщення якої розірвав договір із орендарем, утім пообіцяв там аптеку зберегти.

Читайте також: Таблетки для історії. Чи збереже Львів ще одну старовинну аптеку

Додамо, що раніше заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко повідомляв, що міська рада допомагатиме з реставрацією приміщень історичних аптек.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!