Місто не підтримало реконструкцію котеджів у Брюховичах. У чому причина

2025 0
Рішення прийняли сьогодні, 21 березня, під час засідання виконкому.
Фото забудовника

Фото забудовника

Сьогодні, 21 березня, виконком Львівської міської ради не підтримав надання містобудівних умов та обмежень на реконструкцію зблокованих нежитлових будівель котеджів, що на вул. Незалежності України, 64 у Брюховичах.

Джерело: пресслужба ЛМР

«За генеральним планом смт Брюхович зона, в якій побудовані будинки, призначена під заклади відпочинку та туризму. Розташування житлової забудови там суперечить містобудівній документації. Ці землі – рекреаційного призначення. Тобто тут можуть бути побудовані заклади рекреаційного призначення, а по факту так не є», – пояснив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Читайте також: На території колишнього табору у Брюховичах збудують вісім багатоповерхівок

Зазначимо, що загалом на сьогоднішнє засідання виконкому було винесено 8 питань щодо об'єктів в рекреаційній зоні Брюхович, всі вони отримали відмови. 

Додамо, що за даними системи Youcоntrol, за цією адресою розташований контрагент ЖБК «ФОРЕСТ-ПАРК+». Як зазначили у «Наші гроші Львів», восени 2022 року новими власниками нерухомості стали неповнолітні діти депутата Львівської міської ради Юрія Ломаги 15-річна Софія, 12-річний Дмитро та 12-річний Давид; тесть та свекруха іншого депутата Олексія Різника – Лоневські Іван та Оксана, а також, найімовірніше, батьки Олексія Різника – Надія і Роман Різники. Також власницею одного із котеджів стала Мирослава Дроздовська, яка зареєстрована за однією адресою з дітьми Ломаги. На засіданні 22 лютого члени виконкому розглянули ці рішення і вирішили детальніше вивчити ситуацію, перш ніж видавати МУО. Через місяць винесли питання про відмову у видачі МУО.

Нагадаємо, що львівський окружний адміністративний суд скасував рішення Львівської міської ради про знесення будівельного паркана на вул. Широкій, 2 у Брюховичах. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!