Мобілізація продовжиться в 2015-му. Перша хвиля вже 20 січня

4753 0
40 тис. громадян для строкової служби та 10,5 тис. – для контрактної . Про такі цифри призову наразі повідомляє Міністерство оборони. Перша хвиля мобілізації у прийдешньому році планується вже на 20 січня. Про це на брифінгу заявила речник Міноборони Вікторія Кушнір.
Фото: zn.ua

Фото: zn.ua

Для забезпечення проведення повноцінної ротації, швидкого відновлення боєздатності та проведення бойового навчання у 2015 році буде проведена часткова мобілізація і відновлений призов у Збройні сили. Як повідомляє УНІАН, таке рішення було прийняте на засіданні Ради національної безпеки та оборони за участі Петра Порошенка.

Читайте також: 5 фактів про четверту хвилю мобілізації: хто, коли і для чого?

"З метою проведення планової заміни військовослужбовців, які тривалий час виконують бойові завдання у зоні АТО, зараз нарощується угруповання військ, для відбиття можливого відкритого вторгнення регулярних військ, постає необхідність проведення у 2015 році циклу часткових мобілізацій", – сказав Президент.

Він наголосив на необхідності врахувати усі помилки попередніх хвиль мобілізації та необхідності посилити роботу військкоматів. За його словами, до Збройних сил України мають потрапляти виключно патріотично налаштовані громадяни, фізично підготовлені, психологічно здорові, які мають професійну військову підготовку та спроможні зі зброєю захищати суверенітет і цілісність нашої держави.

Як і повідомлялось раніше,  мобілізація в 2015 році пройде в три етапи і триватиме з січня по серпень. Перший етап почнеться 20 січня і триватиме 90 днів, другий – орієнтовно з квітня і триватиме 60 днів, а третій етап почнеться з червня і проводитиметься також упродовж 60 днів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!