До протоколу лікування коронавірусу в Україні додали новий препарат

5045 0
До переліку додали «Фавіпіравір».
Фото: rbc.ua

Фото: rbc.ua

МОЗ оновило протокол лікування пацієнтів з COVID-19 і додало до переліку ще один препарат — «Фавіпіравір». Зміни були внесені на основі нових даних японського, австрійського та інших світових регуляторів за результатами наради провідних українських лікарів та експертів. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Читайте також: Україна отримала експериментальний препарат для лікування на COVID-19

При цьому міністр наголосив, що визначені лікарські засоби для власних потреб придбати неможливо. Усі вони є рецептурними, наразі МОЗ займається посиленням контролю над обігом цих препаратів. Ці лікарські засоби призначені для застосування лише у медзакладах, з урахуванням побічних реакцій і тільки під наглядом лікарів. 

Цього тижня також розширили перелік медичного обладнання та лікарських засобів для лікарень за спрощеною процедурою закупівель. Зокрема йдеться про такі препарати як «Гідроксихлорохін», «Хлорохін», а також медичні вироби, такі як томографи, апарати УЗД, дефібрилятори.

Читайте також: До протоколу лікування хворих на коронавірус в Україні додадуть нові препарати

Нагадаємо, що МОЗ затвердило єдиний протокол лікування хворих на коронавірус, за яким при госпіталізації пацієнта обстежуватимуть за чотирма показниками. Водночас Україна отримала три тисячі упаковок експериментального препарату «Плаквеніл» для лікування інфікованих коронавірусом. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!