МОЗ попереджає про шахраїв, що продають незареєстрований препарат від тиску

3895 0
Зловмисники посилаються буцімто на рекомендації Міністерства охорони здоров’я.
фото: exzim.3dn

фото: exzim.3dn

У МОЗ застерігають від купівлі препарату «Normalize» для лікування гіпертонії і серцево-судинних хвороб, що його пропонують із посиланням на рекомендації міністерства. Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

Читайте також: Як та де зберігати ліки влітку. Поради МОЗ

«Насправді цей препарат навіть не має державної реєстрації, тобто продається незаконно. І звісно, МОЗ України ані рекомендує, ані продає його через мережу “своїх” аптек і взагалі не існує аптек МОЗ України», – ідеться в повідомленні.

Шахраї створили різні тематичні  сторінки для торгівлі незаконним препаратом та обіцяють за низьку ціну – від 1 до 49 гривень – нормалізацію тиску, усунення гіпертонії за 1 курс, відновлення судин і захист від інфаркту й інсульту.

У МОЗ нагадують, що в Україні можна продавати лише зареєстровані препарати. Ознайомитись із Держреєстром ліків можна за посиланням. Також у міністерстві застерігають від замовлення ліків поштою, адже законодавство передбачає торгівлю лікарськими засобами виключно через аптечні заклади.

Читайте також: Як отримати ліки за електронним рецептом. Інструкція

Повідомити про ймовірний фальсифікат чи неякісний лікарський засіб можна у Держлікслужбу.

Пацієнти з серцево-судинними захворюваннями можуть отримати ліки безоплатно або з невеликою доплатою за програмою «Доступні ліки». Для цього треба звернутись до свого сімейного лікаря і отримати рецепт. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!