МОЗ видало рекомендації щодо поширення нового коронавірусу

11487 0
Учені заявляють, що вірус передається від людини до людини, а його основні симптоми схожі до звичайного ГРВІ та пневмонії.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

У китайському місті Ухвань спалахнув невідомий коронавірус. Офіційно підтвердили вже 205 випадків інфекційної хвороби, яку викликає коронавірус (nCoV). Померли троє людей, 170 пацієнтів госпіталізували. Випадки захворювання, крім Китаю, зафіксували у Таїланді, Японії, Китаї, Південній Кореї та США.

Вчені думають, що вірус почав поширюватись із ринку морепродуктів в Ухані, оскільки відібрані зразки продукції базару дали позитивний результат на nCoV. Також вчені заявляють, що вірус передається від людини до людини. Його основні симптоми схожі до звичайного ГРВІ та пневмонії.

Центр громадського здоров’я МОЗ України офіційно повідомив Прикордонну службу, керівників обласних лабораторних центрів про ситуацію з коронавірусом в Китаї. МОЗ просить українців дотримуватися рекомендацій при відвідуванні країн, де зафіксували вірус.

  • уникайте контакту з хворими тваринами або зіпсованими продуктами тваринного походження;
  • мийте руки з милом після торкання тварин або продуктів тваринного походження;
  • уникайте будь-якого контакту з безхатніми тваринами, що можливо проживають на території зооринку;
  • не торкайтесь очей, носа та рота брудними руками;
  • уникайте контакту з потенційно зараженими (контамінованими) тваринними залишками або рідинами на ґрунті або частинах предметів магазину або зооринку;
  • уникайте споживання сирих або недостатньо оброблених продуктів тваринного походження. Потрібно належним чином термічно обробляти  сире м’ясо, м’ясні субпродукти, молоко та слідувати належним практикам приготування харчових продуктів.

Додамо, що 22 січня гендиректор ВООЗ скликає засідання комітету через поширення нового вірусу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!