МОЗ запустить гарячу лінію для тих, кому відмовили у тестуванні на коронавірус

3606 0
Вона запрацює найближчими днями.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

Міністерство охорони здоров’я запустить телефонну гарячу лінію для скарг на відмови медичних працівників проводити тестування на коронавірус. Про це сьогодні, 6 квітня, під час щоденного брифінгу в МОЗ повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Читайте також: На Львівщині усіх медиків протестують на коронавірус

«Сьогодні-завтра буде оприлюднено новий алгоритм, як можна повідомити про випадки відмови від тестування медичним працівником. Це буде окрема телефонна гаряча лінія в МОЗ. І кожен випадок відмови від тестування буде розібрано в індивідуальному порядку, оскільки відмова від тестування в період епідемії не повинна розглядатися взагалі. Ми будемо впливати на цей людський фактор, який існує або може існувати на території України», – сказав Віктор Ляшко.

Нагадаємо, за словами Віктора Ляшка, в Україні наразі немає проблем із ПЛР-тестуванням – на сьогодні є 250 тис. тест-систем для цього, а з наступного тижня очікують поставки від українського виробника.

Також у МОЗ оприлюднили номери обласних гарячих телефонних ліній з питань COVID-19. На Львівщині можна звертатись з питаннями за номером: (032) 260 19 18, у Львові за номером 0 800 208 868.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!