«Ми фашисти». Полонені російські військові розповіли, як вторглися в Україну

3619 0
Полонені росіяни пригрозили заколотом проти Путіна за те, що використав їх, як гарматне м'ясо.

Російські розвідники визнали, що армія Росії веде себе в Україні як фашисти. Вони звернулись до командування, аби воно припинило посилати військових на смерть і пригрозили Путіну поваленням його режиму. 

«Тут немає фашистів і злодіїв. Ми воюємо проти мирної нації. Верховному головнокомандувачу (Путіну), хочу передати, що довго це приховувати не вдасться. Рано чи пізно ми повернемося додому і рано чи пізно в народу закінчиться терпіння і народ візьметься за зброю, щоби знести таку владу, яка своїх хлопців обманом використала, як гарматне м’ясо», – сказав російський військовий, якого взяли у полон ЗСУ, Максим Черник.    

Читайте також: Світанок близько. Тримаймо стрій, - звернення очільника Міноборони Резнікова

Сьогодні, 9 березня, у Києві відбулась пресконференція полонених російських розвідників. Вони детально розповіли про те, як вторглись в Україну, як зайшли у Чернігівську область і гатили з важкого озброєння по мирних населених пунктах.

«Ми були в Курській області. 23 лютого в 10.00 командир бригади Марушкін озвучив наказ Верховного головнокомандуючого, президента Росії Володимира Путіна про наступ на Україну. Захоплення столиці Києва, а також захисту населення від фашизму і тиранії, які є в Україні», – каже російський військовий Сергій Галкін.

Він розповідає, що у них забрали телефони та усі документи, і які бригади пішли в наступ.

«Першою проїхала 21-ша мотострілкова бригада, у них були танки, артилерія. Тоді під’їхала 30-та мотострілкова, яка має гради, і гаубиці на базі уралів. 21-ша бригада вогнем прочищала дорогу. За годину-півтори наша бригада почала здійснювати марш. На прикордонному пункті ми побачили, що пост розбитий. Там були вбиті українські військові, валялись українські прапори», – говорить російський військовий.

Він розповідає, як вони просувались углиб, зайшли у Чернігівську область. Через трал, який застряг, вони відстали від решти військових.

Читайте також: «Бандерівці краще ставляться, ніж наші». Відео зі свідченням полоненого окупанта

«Поки ми там стояли, до нас приїздили місцеві жителі, вони просили поїхати. Казали, що фашистів і пригнічення народу тут немає. В радіоефірі ми почули, що нашу 15-ту мотострілкову бригаду повністю розбили, бо вона застряла в болотах. Командир взводу прийняв рішення відступати додому. Ми виїхали на схід і також загрузли в болотах. Прийняли рішення машину спалити. Взяли пайки, бродили 3-4 дні в лісі в болоті. На 4 день ми вийшли на поселення, де нас зустріло мирне населення, яке охороняло свої будинки. Наш снайпер вистрілив, зав’язалась перестрілка. Командир взводу прийняв рішення здатися. Нас передали поліції, нагодували, напоїли. Відвезли в госпіталь», – говорить російський військовий.

Він каже, що поки був у госпіталі, то весь час чув обстріли важкої артилерії Російської Федерації по школах, лікарнях і садках. Інший військовий Сергій Блажко визнає, що є військовим злочинцем і закликає керівництво не відправляти сюди військових на смерть. 

«Тут немає фашистів і злодіїв. Ми воюємо проти мирної нації, яка жила чудово», – каже він.

Коли журналіст запитав у полонених, що вони відчувають, коли вбивають українських дітей і мирних жителів, запала тиша.

«В цій ситуації ми фашисти, бо гинуть мирні люди, діти, просто так, бо цього захотіли сильні світу цього», – зазначив Максим Черник.

А коли у полонених запитали, що на них чекає у Росії після того, що вони щойно розповіли, вони відповіли, що не знають.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!