Політична реклама

Борець, сенатор і стратег. Мирослав Маринович про 5 портретів Ярослава Рущишина

2566 0
Мирослав Маринович каже, що про проєкти кандидата в депутати Ярослава Рущишина чуло все місто, проте про нього самого львів’яни знають мало.

Дисидент, публіцист, правозахисник, член-засновник Української Гельсінської групи і проректор УКУ Мирослав Маринович розповідає про основні здобутки львівського підприємця, сенатора УКУ і кандидата в нардепи від партії «Голос» у 117 окрузі Ярослава Рущишина.

Борець

Ярослав був активним учасником трьох українських революцій. Починав із Революції на граніті, був душею товариства, яке вона об’єднала, боровся за можливість жити згідно з цивілізованими правами. Потім була Помаранчева революція, і тут знову Ярослав знову на передньому фронті. Співорганізовував «бульдозерну» акцію разом із підприємцями, які потім об’єдналися у Комітет підприємців Львівщини. Під час Революції Гідності вони погрожували податковій несплатою податків, якщо уряд Януковича продовжуватиме використовувати їх для збагачення окремих громадян, а не на державні цілі. То була відчайдушна акція, після якої підприємці могли очікувати переслідувань. Власне, оця готовність Ярослава Рущишина боротись за громадянські і національні права дуже імпонує мені, як правозахиснику.

Підприємець

Пригадую нашу з Ярославом зустріч у тоді ще Львівській богословській академії (тепер — Український католицький університет) на початку 90-х. Ми говорили про те, що треба змінювати ставлення до бізнесу в Україні, бо тоді усіх підприємців сприймали виключно за спекулянтів. З тих пір і УКУ, і Ярослав Рущишин пройшли великий шлях, та я завжди вдячно згадую ту розмову, бо наш університет розвинувся до теперішнього рівня, зокрема, завдяки нашій співпраці з Ярославом. А завдяки Львівській бізнес-школі УКУ, до заснування якої Ярослав теж причетний, УКУ став центром для багатьох підприємців нашого регіону. Львівські підприємці горнуться до нього, тут він — душа компанії. А поза тим він відданий власник фірми, який дбає про працівників.

Сенатор УКУ

Ярослав Рущишин був чинним сенатором нашого університету протягом двох каденцій, зараз залишається у статусі почесного та продовжує дбати про розвиток УКУ. Ми особливо цінуємо його вміння мислити стратегічно. Тоді, у 90-х, коли ЛБА тільки відновили, він одразу відчув у цьому закладі перспективу. 

Також Ярослав — вірний жертводавець. Я не спроможний перелічити, скільки добра він зробив. Дерев’яний храм УКУ поблизу Стрийського парку знають усі львів’яни. Левову частку коштів на побудову цієї церкви дав саме Ярослав Рущишин. Він є одним із тих жертводавців, хто дає на потреби, які навіть не дуже увиразнені в будівлях та речах.

 

Стратег

Ця риса особливо проявляється у нього, коли він говорить про важливість освіти. Ярослав розпочав свою передвиборчу кампанію саме з теми освіти, коли інші говорили про політику та економіку. Він твердо знає, що знання — це основа народного багатства. Сам має блискучу освіту, багатогранну, що важливо у роботі парламентаря. Ще студентом почав вивчати англійську, коли всі вважали це абсолютно непотрібним. Завдяки їй він став дуже активним комунікатором у бізнесі з іноземними партнерами. 

Ярослав Рущишин є людиною, яка опирає свої знання на правильні цінності, говорить про їхню важливість і на своєму стилі підприємництва доводить, що можна жити відповідно до цих цінностей. Він перейшов на безконвертну плату ще тоді, коли ледь не вся Україна уникала податків. Ярослав обстоював прозорість у виплатах зарплат. Отже, він може пожертвувати своїми інтересами, розуміє, що таке спільне благо, і готовий задля нього працювати.

Християнин не на показ

Ярослав Рущишин з юності любить прийти на поміч тим, хто скривджений і слабкий. Цю рису можна простежити в його біографії. І тому я переконаний, що Верховна Рада не зіпсує його, бо він, як підприємець, маючи чималі гроші, довів, що серце його не біля калитки і не біля гаманця. А впродовж чотирьох років депутатства у Львівській обласній раді довів, що спокуса влади і слави також йому не страшна. Оце поєднання — опірності до грошей і до спокус влади та слави — дає мені підстави щиро і відповідально підтримати його рішення балотуватися до Верховної Ради.

Ярослав Рущишин — кандидат у народні депутати по виборчому округу №117, що охоплює Галицький, Франківський та частину Шевченківського району.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!