Площу Митну у Львові визнали найкращим зреалізованим громадським простором в Україні

4625 0
Митну після реконструкції у Львові відкрили навесні 2017 року.
Фото: Pinterest

Фото: Pinterest

Проєкт площі Митної у Львові переміг у номінації «Кращий реалізований об’єкт громадського простору» у категорії «площі» на Національній премії з ландшафтної архітектури та садового дизайну. Про це повідомляє L&A. Ландшафт і Архітектура.

Проєкт реконструкції площі виготовили у науково-виробничій фірмі «Рутенія». Переможців визначало міжнародне журі у складі фахівців з Латвії, Ірландії, Бельгії та України.

Зазначимо, що НВФ «Рутенія» працювала також над проєктуванням реконструкції парку Білогорща, фонтану Водолій, Urban бібліотекимістка в брамі Глинянської вежі та площі Галицької.

Читайте також: Фонтан на Галицькій змістять ближче до ринку, щоб показати мури давнього костелу

Нагадаємо, що площу Митну у Львові відкрили навесні 2017 року. Загальна вартість робіт з ревіталізації площі становила 6 мільйонів гривень.

На площі замінили всі мережі комунікацій, відремонтували вхід у підземний перехід, замінили старе бетонне і знищене покриття із залізобетонних плит, реконструювали старий фонтан. 

Також на площі оновили озеленення, висадили понад 15 нових видів рослин: кулясті клени, райські яблуні, груші каллеріана, мигдаль трилопатевий, самшит, лаванду, троянди, японську айву, спіреї та барбариси. Велика кількість фруктових дерев з’явилася як символ колишніх садів, що росли біля монастиря кларисок та у його дворі у довоєнні часи.

Також на площі Митній залишилася бронзова скульптура хлопчика, що плюскається водою: її почистили та оновили. Замонтували майже сто одноватних світильників у мощенні, що плавно сконцентровуються до входу у Музей Пінзеля – до основної домінанти площі.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!