Яким буде бюджет Львова. Основні цифри

2649 0
Львів’янам запропонували до розгляду основні показники загального фонду міського бюджету на 2015 рік. Відповідно до нормативному документу загальний фонд бюджету міста становить 900 млн 901 тис грн, що майже на третину більше, ніж минулого року.
фото: uapress.info

фото: uapress.info

Як повідомляє міськрада, з цих коштів на освіту передбачено 313 млн 900 тис. грн, на культуру і мистецтво – 88 млн 700 тис. грн, на фізичну культуру і спорт - трохи більше 13 млн грн , на державне управління  - 124 млн грн, на ЖКГ – 214,5 млн грн, на транспорт та дорожнє господарство – 10 млн грн та інше.

Як попередньо зазначили в департаменті фінансової політики ЛМР, бюджет міста приймають у два етапи: загальний фонд і бюджет розвитку. Так, учора розглянули показники загального фонду, які мають бути винесені на розгляд сесії міської ради, що відбудеться 15 січня. Після цього на розгляд окремо винесуть бюджет розвитку, в якому закладено основні показники фінансування ремонтних, будівельних та інших робіт, які місто планує проводити у 2015 році.

Читайте також: Львівським правникам розкажуть про права людини у бізнес-середовищі

Директор департаменту фінансової політики Львівської міськради Олег Іщук пояснив, що, відповідно до бюджетної реформи, держава повністю взяла на себе фінансові зобов’язання щодо галузі освіти, медицини та соціального захисту: "Сьогодні в Україні на утримання міської інфраструктури передбачено на людину 28 євро (за курсом на початок року), а у Словаччині – 192 євро, у Латвії – 231 євро, у Польщі – 305 євро. З таким обсягом фінансування, як в Україні, – оновити основні фонди міст можна було через 60 років. Щоб запобігти катастрофі в містах, необхідно було збільшити фінансовий ресурс на утримання інфраструктури міст на 35 млрд грн., що в результаті мало становити 80 євро на 1 особу. Хоча це майже у 4 рази менше, ніж у Польщі, проте громадяни відчули б, що податки, які вони платять, реально працюють на них".

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!