На даху міського архіву у Львові облаштують громадський простір

2313 0
Будівництво міського архіву передбачає створення скейт-парку та зони для перегляду фільмів.

Розробники проекту нового міського архіву планують відійти від радянського сприйняття архіву з парканом, озброєними охоронцями й відвідуванням за попередньою домовленістю. Про це в ексклюзивному інтерв’ю Tvoemisto.tv повідомив Віктор Кудін, керівник творчої архітектурної майстерні «Кудін», що займалася розробкою проекту архіву.

«Районна адміністрація хотіла, щоб гроші, які заходять у спальний район, посприяли створенню громадського простору для людей, які там мешкають. Де можна провести симпозіум чи конференцію, подивитись фільм. Для цього ми запланували місце на даху. А через те, що ми закопали будівлю трохи в землю, з’явилась яма, з якої ми вирішили зробити скейт-парк», – сказав він.

Читайте також: На місці лижної фабрики у Львові планують звести житловий квартал

За словами архітектора, для Європи подібні комбінації стали поширеною практикою. На Заході будівлі архівів хоч і захищені, але з ними завжди пов’язана громадська територія та майданчик для відкритих заходів.

Нагадаємо, 25 вересня у Львові визначили найкращий проект будівлі нового міського архіву. Минулого тижня будівництво нового архіву затвердили на виконкомі ЛМР.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!