У центрі Львова планують добудувати готель

3791 0
ТОВ «Львівські традиції», власником якого є місто, отримало дві ділянки по вулиці Федорова, де хотіли звести готель до Євро-2012.

Львівська міська рада передала ТОВ «Львівські традиції» дві ділянки по вулиці Федорова 23 і 28. За це проголосувала більшість депутатів на сьогоднішній сесії ЛМР. В ухвалі зазначено, що на площі, 0, 157 га планують добудувати готель.

Минулого року ЛКП «Агенція ресурсів Львівської міської ради» за 40 млн викупило ТОВ «Львівські традиції» – це було частиною домовленості з ТОВ «Українські інвестиційні системи», яка у 2007 році купила право оренди цих ділянок за 19 млн грн.

Читайте також: Міська рада викупить недобудований готель в центрі Львова

Компанія планувала звести готель, однак одразу після аукціону про права на цю ділянки заявила низка єврейських організацій, які оскаржували продаж ділянки в судах.

У 2010 році суд задовольнив позов Об'єднання комітетів для євреїв колишнього Радянського Союзу, представництва Американського об'єднання комітетів для євреїв колишнього Радянського Союзу, Єврейської релігійної громади «Турей Загав» («Золота Роза»), і ухвалу ЛМР скасували. Відтак УІС подали до суду на Львівську міську раду, і восени 2015 року суд зобов’язав місто відшкодувати компанії 71 млн грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!